Ak hľadáte recept na bravčové stehno s omáčkou, tu máte jednoduchú a chutnú variantu:

Suroviny:

  • 4 kusy bravčového stehna
  • 2 cibule
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice masla
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 500 ml hovädzieho vývaru
  • 200 ml smotany na varenie
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie na dochutenie
  • čerstvý petržlen na ozdobenie

 

Bravčové stehno s omáčkou

Postup:

  1. Stehno opláchnite pod tečúcou vodou a osušte papierovou utierkou. Osolte a opepřte ho zo všetkých strán.
  2. Cibuľu a cesnak olúpte a jemne nakrájajte.
  3. V hrnci rozohrejte maslo a pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak. Orestujte ich do zlatista.
  4. Pridajte hladkú múku a za stáleho miešania ju restujte ešte asi 2 minúty.
  5. Pomaly prilievajte hovädzí vývar a za stáleho miešania varíte, kým omáčka nezhustne.
  6. Vložte bravčové stehná do hrnca s omáčkou, zakryte a nechajte dusiť na miernom ohni asi 1,5 – 2 hodiny, kým mäso nie je mäkké a šťavnaté.
  7. Po uplynutí času stehná vyberte z omáčky a nechajte ich chvíľu odpočinúť.
  8. Omáčku premixujte, aby sa stala hladkou. Pridajte smotanu na varenie a dovaríte. Dochuťte soľou a čerstvo mletým čiernym korením podľa chuti.
  9. Mäso nakrájajte na plátky a servírujte ho s omáčkou. Ozdobte čerstvým nasekaným petržlenom.

Dúfam, že vám tento recept poslúži a ochutnáte vynikajúce bravčové stehno s omáčkou! Ak máte ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *