Pečené kuracie stehno s mrkvou na víne

Pečené kuracie stehno s mrkvou na víne recept, ktorý je zaručene chutný.

Ingrediencie:

  • 4 ks kuracie stehná
  • 4 veľké mrkvy
  • 1 veľká cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 250 ml červeného vína
  • 250 ml kuracieho vývaru
  • 2 lyžice olivového oleja
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • čerstvé bylinky na ozdobu

 

Pečené kuracie stehno s mrkvou na víne

Postup:

  1. Kuracie stehná osolíme a okoreníme.
  2. Vo veľkej panvici rozohrejeme olivový olej a opečieme na ňom kuracie stehná z oboch strán, kým nezačnú zlatisto hnedať. Potom ich odložíme na tanier.
  3. Cibuľu a cesnak olúpeme a nakrájame na jemno.
  4. Do panvice pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak a dusíme ich na strednej teplote, kým cibuľa nezmäkne a nezískava zlatistú farbu.
  5. Po asi 5 minútach pridáme do panvice nakrájanú mrkvu a dusíme ešte ďalších 5 minút.
  6. Znova pridáme opečené kuracie stehná do panvice a pridáme aj červené víno a kurací vývar. Dochutíme soľou a čerstvo mletým čiernym korením.
  7. Varíme na miernom ohni pokiaľ sa mäso nezačne oddeľovať od kosti a mrkva je mäkká a dochutená.
  8. Podávame s čerstvými bylinkami na ozdobu.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *