Pečené kuracie stehno s mrkvou na víne recept, ktorý je zaručene chutný.
Ingrediencie:
- 4 ks kuracie stehná
- 4 veľké mrkvy
- 1 veľká cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 250 ml červeného vína
- 250 ml kuracieho vývaru
- 2 lyžice olivového oleja
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- čerstvé bylinky na ozdobu
Pečené kuracie stehno s mrkvou na víne
Postup:
- Kuracie stehná osolíme a okoreníme.
- Vo veľkej panvici rozohrejeme olivový olej a opečieme na ňom kuracie stehná z oboch strán, kým nezačnú zlatisto hnedať. Potom ich odložíme na tanier.
- Cibuľu a cesnak olúpeme a nakrájame na jemno.
- Do panvice pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak a dusíme ich na strednej teplote, kým cibuľa nezmäkne a nezískava zlatistú farbu.
- Po asi 5 minútach pridáme do panvice nakrájanú mrkvu a dusíme ešte ďalších 5 minút.
- Znova pridáme opečené kuracie stehná do panvice a pridáme aj červené víno a kurací vývar. Dochutíme soľou a čerstvo mletým čiernym korením.
- Varíme na miernom ohni pokiaľ sa mäso nezačne oddeľovať od kosti a mrkva je mäkká a dochutená.
- Podávame s čerstvými bylinkami na ozdobu.
Dobrú chuť!