Samozrejme! Tu sú štyri dlhšie a obsiahlejšie recepty na grilované cesnakovo-medové rebierka:
1. Grilované cesnakovo-medové rebierka s pikantným mangovým šalátom
- Zmiešajte 1/4 šálky medu, 2 strúčiky cesnaku (nasekané), 2 lyžice sójovej omáčky, šťavu z 1 citróna, 2 lyžice olivového oleja, soľ a korenie podľa chuti v miske.
- Vložte 4 rebierka do mixu a nechajte marinovať v chladničke minimálne 2 hodiny.
- Po marinovaní zahrejte gril na stredne vysokú teplotu a opekajte rebierka asi 10-12 minút na každej strane, prípadne až kým nie sú dobre prepečené.
- Počas grilovania môžete medzičasom pripraviť pikantný mangový šalát zmiešaním nakrájaného mangového ovocia, nasekaného červeného cibuľky, koriandru, čili papričky, šťavy z limetky, oleja, soli a korenia.
- Servírujte grilované rebierka s pikantným mangovým šalátom.
Grilované cesnakovo-medové rebierka
2. Grilované cesnakovo-medové rebierka s medovo-pomarančovým glazúrom
- V miske zmiešajte 1/2 šálky medu, šťavu z 2 pomarančov, 3 strúčiky cesnaku (pretlačený), 2 lyžice horčice, 2 lyžice worcesterskej omáčky, soľ a korenie podľa chuti.
- Približne 2 kg rebierok namočte do tejto marinády a nechajte odpočívať v chladničke minimálne 4 hodiny.
- Po marinovaní zahrejte gril na stredne vysokú teplotu a grilujte rebierka asi 15-20 minút na každej strane, pravidelne ich obracajte a natierajte marinádou.
- V malom hrnci zohrejte zvyšok marinády a nechajte ju krátko povariť, aby sa zahustila.
- Keď sú rebierka hotové, potrite ich medovo-pomarančovou glazúrou a grilujte ešte asi 2 minúty na každej strane.
- Podávajte grilované rebierka s omáčkou na polievku a plátok čerstvého pomaranča na ozdobu.
3. Grilované cesnakovo-medové rebierka s čerstvou bylinkovou oblohou
- V malej miske zmiešajte 1/4 šálky medu, 4 strúčiky cesnaku (pretlačený), 2 lyžice sójovej omáčky, 2 lyžice olivového oleja, pol lyžičky rozmarínu, pol lyžičky tymianu, soľ a korenie podľa chuti.
- Namočte 6-8 rebierok do tejto marinády a nechajte ich odpočívať v chladničke aspoň 6 hodín, prípadne cez noc.
- Zahrejte gril na strednú teplotu a opekajte rebierka asi 12-15 minút na každej strane, pravidelne ich obracajte a potierajte marinádou.
- Po grilovaní nechajte rebierka niekoľko minút oddýchnuť a potom ich nakrájajte na rebierka.
- Pripravte čerstvú bylinkovú oblohu zmiešaním nasekaných čerstvých bylín ako petržlen, kôpor, bazalka, soľ, korenie, citrónová šťava a olivový olej.
- Servírujte grilované rebierka s bylinkovou oblohou a prílohou podľa vlastnej chuti.
4. Grilované cesnakovo-medové rebierka s jarnou zeleninovou šalátom
- Zmiešajte v miske 1/4 šálky medu, 3 strúčiky cesnaku (nasekané), 2 lyžice worcesterskej omáčky, 2 lyžice olivového oleja, 2 lyžice paradajkového pretlaku, soľ a korenie podľa chuti.
- Pridajte 4 rebierka do marinády a nechajte ich marinovať v chladničke aspoň 3 hodiny.
- Po marinovaní zahrejte gril na strednú teplotu a grilujte rebierka asi 12-15 minút na každej strane, pravidelne ich obracajte a potierajte marinádou.
- Počas grilovania pripravte jarný zeleninový šalát zmiešaním nastrúhaného mrkvy, nasekaného kukuřičného špargľa, nasekaného čerstvého koriandra, šťavy z 1 limetky, olivového oleja, soľ a korenie podľa chuti.
- Servírujte grilované rebierka s jarným zeleninovým šalátom ako osviežujúce letné jedlo.
Dúfam, že si tieto recepty užijete a uvaríte si vynikajúce grilované cesnakovo-medové rebierka!