Grilované cesnakovo-medové rebierka

Samozrejme! Tu sú štyri dlhšie a obsiahlejšie recepty na grilované cesnakovo-medové rebierka:

1. Grilované cesnakovo-medové rebierka s pikantným mangovým šalátom

  • Zmiešajte 1/4 šálky medu, 2 strúčiky cesnaku (nasekané), 2 lyžice sójovej omáčky, šťavu z 1 citróna, 2 lyžice olivového oleja, soľ a korenie podľa chuti v miske.
  • Vložte 4 rebierka do mixu a nechajte marinovať v chladničke minimálne 2 hodiny.
  • Po marinovaní zahrejte gril na stredne vysokú teplotu a opekajte rebierka asi 10-12 minút na každej strane, prípadne až kým nie sú dobre prepečené.
  • Počas grilovania môžete medzičasom pripraviť pikantný mangový šalát zmiešaním nakrájaného mangového ovocia, nasekaného červeného cibuľky, koriandru, čili papričky, šťavy z limetky, oleja, soli a korenia.
  • Servírujte grilované rebierka s pikantným mangovým šalátom.

 

Grilované cesnakovo-medové rebierka

2. Grilované cesnakovo-medové rebierka s medovo-pomarančovým glazúrom

  • V miske zmiešajte 1/2 šálky medu, šťavu z 2 pomarančov, 3 strúčiky cesnaku (pretlačený), 2 lyžice horčice, 2 lyžice worcesterskej omáčky, soľ a korenie podľa chuti.
  • Približne 2 kg rebierok namočte do tejto marinády a nechajte odpočívať v chladničke minimálne 4 hodiny.
  • Po marinovaní zahrejte gril na stredne vysokú teplotu a grilujte rebierka asi 15-20 minút na každej strane, pravidelne ich obracajte a natierajte marinádou.
  • V ​​malom hrnci zohrejte zvyšok marinády a nechajte ju krátko povariť, aby sa zahustila.
  • Keď sú rebierka hotové, potrite ich medovo-pomarančovou glazúrou a grilujte ešte asi 2 minúty na každej strane.
  • Podávajte grilované rebierka s omáčkou na polievku a plátok čerstvého pomaranča na ozdobu.

 

3. Grilované cesnakovo-medové rebierka s čerstvou bylinkovou oblohou

  • V malej miske zmiešajte 1/4 šálky medu, 4 strúčiky cesnaku (pretlačený), 2 lyžice sójovej omáčky, 2 lyžice olivového oleja, pol lyžičky rozmarínu, pol lyžičky tymianu, soľ a korenie podľa chuti.
  • Namočte 6-8 rebierok do tejto marinády a nechajte ich odpočívať v chladničke aspoň 6 hodín, prípadne cez noc.
  • Zahrejte gril na strednú teplotu a opekajte rebierka asi 12-15 minút na každej strane, pravidelne ich obracajte a potierajte marinádou.
  • Po grilovaní nechajte rebierka niekoľko minút oddýchnuť a potom ich nakrájajte na rebierka.
  • Pripravte čerstvú bylinkovú oblohu zmiešaním nasekaných čerstvých bylín ako petržlen, kôpor, bazalka, soľ, korenie, citrónová šťava a olivový olej.
  • Servírujte grilované rebierka s bylinkovou oblohou a prílohou podľa vlastnej chuti.

 

4. Grilované cesnakovo-medové rebierka s jarnou zeleninovou šalátom

  • Zmiešajte v miske 1/4 šálky medu, 3 strúčiky cesnaku (nasekané), 2 lyžice worcesterskej omáčky, 2 lyžice olivového oleja, 2 lyžice paradajkového pretlaku, soľ a korenie podľa chuti.
  • Pridajte 4 rebierka do marinády a nechajte ich marinovať v chladničke aspoň 3 hodiny.
  • Po marinovaní zahrejte gril na strednú teplotu a grilujte rebierka asi 12-15 minút na každej strane, pravidelne ich obracajte a potierajte marinádou.
  • Počas grilovania pripravte jarný zeleninový šalát zmiešaním nastrúhaného mrkvy, nasekaného kukuřičného špargľa, nasekaného čerstvého koriandra, šťavy z 1 limetky, olivového oleja, soľ a korenie podľa chuti.
  • Servírujte grilované rebierka s jarným zeleninovým šalátom ako osviežujúce letné jedlo.

Dúfam, že si tieto recepty užijete a uvaríte si vynikajúce grilované cesnakovo-medové rebierka!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *