Kuracie soté na smotane

Recept na kuracie sote na smotane môj nápad na recept.

Ingrediencie:

  • 500 g kuracie prsia, nakrájané na kúsky
  • 2 lyžice masla
  • 1 cibuľa, nakrájaná na malé kocky
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 200 ml smotany na varenie
  • 1 lyžička hladkej múky
  • 1 lyžička duseného korení alebo kari korenie podľa chuti
  • soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
  • petržlenová vňať na ozdobenie

 

Kuracie soté na smotane

  1. Na horúcej panvici rozohrejte maslo a pridajte nakrájanú cibuľu. Osmažte ju dozlatista.
  2. Pridajte nakrájané kuracie kúsky a dusené koreniny alebo kari korenie. Opečte kuracie mäso z každej strany, až kým nie je vnútri úplne prepečené.
  3. Pridajte nasekaný cesnak a šľahačku. Dobre premiešajte.
  4. Pridajte hladkú múku, aby sa omáčka stuhla. Za stáleho miešania nechajte soté omáčku súhnúť asi 5 minút.
  5. Ochutnajte a pridajte soľ a mleté čierne korenie podľa chuti.
  6. Podávajte s ryžou alebo cestovinami a ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *