Zapečená krkovička so zeleninou

Ak hľadáte recept na zapečenú krkovičku so zeleninou, tu je jednoduchý a chutný recept:

Suroviny:

  • 1 kg krkovičky
  • 2 cibule
  • 3 mrkvy
  • 2 zemiaky
  • 1 paprika
  • 2 cesnakové strúčiky
  • soľ a korenie podľa chuti
  • olej na pečenie

 

Zapečená krkovička so zeleninou

Postup:

  1. Krkovičku dôkladne umyte a nakrájajte na väčšie kúsky. Očistite cibuľu, mrkvu, zemiaky a papriku a nakrájajte ich tiež na menšie kúsky.
  2. V hrnci s trochou oleja opražte nakrájanú cibuľu a cesnak, až kým nebudú zlatisté.
  3. Pridajte nakrájanú krkovičku a orestujte ju zo všetkých strán, aby dobre zatiaholo aróma.
  4. Pridajte nakrájanú papriku a zvyšnú zeleninu. Podlejte trochou vody a za stáleho miešania duste zeleninu. Na konci dochuťte soľou a korením podľa chuti.
  5. Zapnite rúru na teplotu 180 °C.
  6. Zeleninu s krkovičkou preložte do vhodného pekáča a vložte do vyhriatej rúry.
  7. Pečte zapečenú krkovičku so zeleninou približne 1,5 až 2 hodiny, alebo kým nebude mäso jemné a zelenina mäkká.

Tento recept vám poskytne vynikajúci a chutný jedlo, plné aróm a výborné chutí. Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 600 g krkovičky (môže byť aj bez kosti)
  • 2 stredne veľké zemiaky
  • 2 mrkvy
  • 1 paprika (červená alebo žltá)
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 200 ml smotany na varenie
  • 100 g nastrúhaného syra (napr. eidam alebo mozzarella)
  • 2 PL olivového oleja
  • Soľ, čierne korenie, pažítka alebo petržlenová vňať na ozdobenie
  • Hrubozrnná horčica (nepovinné)

Postup:

  1. Príprava mäsa:

    • Krkovičku umývame a osušíme. Potom ju nakrájame na plátky s hrúbkou približne 1,5 cm. Osolíme, okoreníme a môžeme potrieť hrubozrnnou horčicou pre výraznejšiu chuť.
  2. Príprava zeleniny:

    • Zemiaky a mrkvu ošúpeme a nakrájame na tenké kolieska. Papriku a cibuľu nakrájame na mesiačiky, a cesnak nasekáme nadrobno.
  3. Smaženie:

    • Na panvici rozohrejeme olivový olej a krátko orestujeme cibuľu a cesnak, len pokiaľ nezačnú voňať. Potom pridáme mrkvu a zemiaky a smažíme asi 5-7 minút, kým nezmäknú. Nakoniec pridáme papriku, premiešame a odstavíme z ohňa.
  4. Zapečenie:

    • Rúru predhrejeme na 180 °C.
    • Na dno pekáča uložíme polovicu zeleninovej zmesi, na ňu poukladáme plátky krkovičky a na vrch opäť rozložíme zvyšnú zeleninu.
  5. Zalievka:

    • SMOTANU rozmiešame so soľou a korením a nalejeme ju rovnomerne na zapečené jedlo. Na záver posypeme nastrúhaným syrom.
  6. Pečenie:

    • Pekáč zakryjeme alobalom a pečieme v predhriatej rúre asi 45 minút. Potom alobal odstránime a pečieme ešte 15-20 minút, aby sa syr pekne zlatisto sčervenal.
  7. Podávanie:

    • Po upečení necháme jedlo pár minút odstáť. Podávame zdobené čerstvou pažítkou alebo petržlenovou vňaťou.

Tento lahodný pokrm podávame s chlebom alebo čerstvou bagetou. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *