Syrové pagáčiky mäkké ako pavučinka

Syrové pagáčiky mäkké ako pavučinka Rada vám môžem pomôcť s receptom na syrové pagáčiky, ktoré budú mäkké ako pavučinka. Tu je jednoduchý a chutný recept:

Potrebné suroviny:

  • 500 g hladkej múky
  • 250 ml mlieka
  • 100 ml oleja
  • 2 vajcia
  • 200 g strúhaného syra (napr. eidam alebo edam)
  • 1 balíček suchého droždia
  • 1 čajová lyžička cukru
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1 lyžička mletého čierneho korenia

 

Syrové pagáčiky mäkké ako pavučinka

  1. V miske si zmiešajte múku, cukor, soľ a kvasnice.
  2. Pridajte mlieko, olej a vajcia.
  3. Vypracujte hladké cesto, ktoré nechajte vykysnúť na teplom mieste približne 1 hodinu, kým zdvojnásobí svoj objem.
  4. Po vykysnutí cesto premiesite a pridajte strúhaný syr a mleté čierne korenie.
  5. Vytvarujte malé guličky z cesta a poukladajte ich na plech s papierom na pečenie.
  6. Nechajte pagáčiky ešte chvíľu odpočívať, pokiaľ sa trochu rozpŕchnu.
  7. Vopred prehriatej rúre na 180 °C pečte pagáčiky asi 12-15 minút, kým nebudú zlatisté.
  8. Po upečení nechajte pagáčiky vychladnúť na mriežke a podávajte ešte teplé.

Dúfam, že vám tento recept pomôže vytvoriť skvelé syrové pagáčiky, ktoré budú mäkké a chrumkavé ako pavučinka. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *