Čokoládovo - lieskovcová bábovka

Tu je recept na čokoládovo-lieskovcovú bábovku:

Suroviny:

  • 200 g hladkej múky
  • 40 g kakaa
  • 200 g práškového cukru
  • 200 ml mlieka
  • 100 ml oleja
  • 3 vajcia
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 balíček kypriaceho prášku
  • 100 g jemne nakrájaných lieskovcov

 

Čokoládovo – lieskovcová bábovka

Postup:

  1. V miske zmiešajte múku, kakao, práškový cukor a kypriaci prášok.
  2. V inej miske rozmiešajte vajcia s mliekom, olejom a vanilkovým cukrom.
  3. Postupne pridávajte suché ingrediencie do zmesi s vajcami a miešajte, kým nedostanete hladké cesto.
  4. Nakoniec pridajte jemne nakrájané lieskovce a opäť dobre premiešajte.
  5. Pripravené cesto nalejte do vymastenej formy na bábovku.
  6. Pečte v predhriatej rúre na 180 stupňov Celzia približne 45-50 minút, alebo pokiaľ vložený špáradlo nevychádza suché.
  7. Nechajte bábovku vychladnúť v forme, potom ju opatrne vyberte.

Podávajte a vychutnávajte si Čokoládovo-lieskovcovú bábovku! Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *