Ako doma upiecť gaštany

Ako doma upiecť gaštany? Na prípravu gasštanov netreba veľa surovín stačí úplne stačí len troška vody a gaštany.

Na varenie budete potrebovať:
– čerstvé gaštany
– voda

Ako doma upiecť gaštany?

Postup:
1. Gaštany dôkladne umyte a rozrežte im na spodnej časti krížom pokožku.
2. Do hrnca nalejte vodu a nechajte ju prevrieť.
3. Do vriacej vody vložte gaštany a nechajte ich variť približne 20-30 minút, alebo kým nezmäknú.
4. Po uvarení ich vyberte, nechajte trochu vychladnúť a z nich odstráňte tvrdú vonkajšiu pokožku.
5. Konzumujte ešte teplé.

Tip: Gastany môžete tiež upiecť v rúre. Rozrežte ich, posypte ich solou a pečte ich na plechu v rúre na teplotu 200°C približne 30-40 minút, alebo kým nezmäknú. Potom ich môžete konzumovať aj soľou, korením alebo inými prísadami podľa chuti.

Myslím si, že si pochutí celá rodinka.

Similar Posts

One Comment

  1. Nika píše:

    Bezkonkurenčne najlepšie. Dobré a chutné A spravila som ich raz dva.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *