Domáce makaróny recept

Určite, tu je jednoduchý recept na domáce makaróny:

Suroviny:

  • 250 g múky
  • 2 vajcia
  • štipku soli
  • trocha vody

 

Domáce makaróny recept

Postup:

  1. Do veľkej misky preosejte múku a vytvorte do stredu jamku.
  2. Rozbíjte do jamky vajcia a posypte soľou.
  3. Pomocou prstov začnite miešať vajcia s múkou, postupne pridávajte múku z okrajov do stredu, kým nevznikne tuhé cesto.
  4. Ak je cesto priveľmi suché, pridajte trochu vody. Ak je príliš lepkavé, pridajte múku.
  5. Preložte cesto na pomúčenú dosku a začnite ho hniesť. Pokračujte hniesením asi 5-10 minút, kým cesto nie je hladké a elastické.
  6. Cesto zakryte utierkou a nechajte ho oddychovať asi 30 minút.
  7. Po oddychu cesto spracujte. Môžete ho rozdeliť na menšie kúsky a valčekom rozvaľkať na hrubé pláty.
  8. Pláty môžete ďalej spracovať a vytvarovať podľa svojho výberu – napríklad na rezance, špagety, či iné tvary.
  9. Makaróny nechajte vysušiť na vzduchu asi 15-20 minút, aby sa získala požadovaná konzistencia.
  10. Varíme makaróny vo veľkom hrnci so solenou vodou, až kým nie sú al dente. Následne scedíme a môžeme podávať s omáčkou podľa vlastného výberu.

Prajem vám dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *