Slané bezlepkové keksíky s makom

Tu je jednoduchý recept na slané bezlepkové keksíky s makom:

Suroviny:

  • 1 šálka bezlepkovej múky
  • 1/2 šálky rozpusteného masla
  • 1/2 šálky strúhaného tvrdého syra (napr. parmezán)
  • 2 lyžice mletého maku
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 1/4 čajovej lyžičky cesnaku v prášku (voliteľné)
  • 2 bielka

 

Slané bezlepkové keksíky s makom

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 180 stupňov Celzia a pripravte si plech s papierom na pečenie.
  2. V miske zmiešajte bezlepkovú múku, strúhaný syr, mak, soľ a cesnak (ak ho používate).
  3. Pridajte rozpustené maslo a bielka a premiešajte, kým sa všetky ingrediencie dobre nespájajú a vznikne cesto.
  4. Z cesta vytvarujte malé guľôčky a pritlačte ich na plech, aby sa vytvorili malé placky.
  5. Pečte v predhriatej rúre asi 15-20 minút, kým keksíky nezhnednú a nebudú pevné na dotyk.
  6. Nechajte ich vychladnúť a potom si ich môžete vychutnať ako slanú pochúťku.

Prajem vám dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *