Tu je jednoduchý recept na slané bezlepkové keksíky s makom:
Suroviny:
- 1 šálka bezlepkovej múky
- 1/2 šálky rozpusteného masla
- 1/2 šálky strúhaného tvrdého syra (napr. parmezán)
- 2 lyžice mletého maku
- 1/2 čajovej lyžičky soli
- 1/4 čajovej lyžičky cesnaku v prášku (voliteľné)
- 2 bielka
Slané bezlepkové keksíky s makom
Postup:
- Predhrejte rúru na 180 stupňov Celzia a pripravte si plech s papierom na pečenie.
- V miske zmiešajte bezlepkovú múku, strúhaný syr, mak, soľ a cesnak (ak ho používate).
- Pridajte rozpustené maslo a bielka a premiešajte, kým sa všetky ingrediencie dobre nespájajú a vznikne cesto.
- Z cesta vytvarujte malé guľôčky a pritlačte ich na plech, aby sa vytvorili malé placky.
- Pečte v predhriatej rúre asi 15-20 minút, kým keksíky nezhnednú a nebudú pevné na dotyk.
- Nechajte ich vychladnúť a potom si ich môžete vychutnať ako slanú pochúťku.
Prajem vám dobrú chuť!