Bezlepkové vianočné perníky 

Samozrejme, prinášam vám recept na bezlepkové vianočné perníky po slovensky:

Suroviny:

  • 250 g bezlepkovej múky (napríklad ryžovej múky)
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 1/2 čajovej lyžičky mletej škorice
  • 1/4 čajovej lyžičky mletého klinčeka
  • 1/4 čajovej lyžičky mletého muškátového orecha
  • 1/4 čajovej lyžičky soli
  • 100 g masla (alebo bezlepkového tuku)
  • 100 g hnedého cukru (alebo iného bezlepkového sladidla)
  • 1 vajce
  • 2 lyžice medu
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu

 

Bezlepkové vianočné perníky 

Postup:

  1. V mise zmiešajte bezlepkovú múku, prášok do pečiva, škoricu, klinček, muškátový oriešok a soľ. Do mixéra pridajte maslo a cukor a miešajte, kým nevznikne hladká hmota.
  2. Pridajte vajce, med a vanilkový extrakt do mixéra a miešajte, kým sa všetky ingrediencie pekne nespoja.
  3. Vytvarujte cesto do guľky, zabaľte ho do potravinárskej fólie a nechajte ho odležať v chladničke aspoň hodinu.
  4. Po odležaní cesta ho rozvaľkajte na pomúčenej doske na hrúbku približne 0,5 cm. Vyklepte rôznymi vianočnými výkrojníkmi perníčky a pokladajte ich na plech s papierom na pečenie.
  5. Pečte v rúre predhriatej na 180 °C približne 10-12 minút, až kým perníčky nezhnednú a nezačnú sa jemne odlupovať od plechu.
  6. Nechajte perníčky vychladnúť pred zdobením alebo ich konzumujte hneď.

Dúfam, že tento recept vám pomôže pri príprave chutných bezlepkových vianočných perníčkov! Príjemné pečenie!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *