Hubová omáčka bez smotany

Slovenský recept na hubovú omáčku bez smotany:

Potrebujete:

  • 250 g húb (napríklad šampiňóny, líska, hríby)
  • 1 cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice oleja
  • 500 ml vývaru (zeleninového, kuracieho alebo hovädzieho)
  • 1 lyžica hladkej múky
  • 1 lyžica masla
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • soľ a korenie

 

Hubová omáčka bez smotany

Postup:

  1. Huby si očistite a nakrájajte na plátky. Cibuľu a cesnak jemne nakrájajte.
  2. Na panvici rozohrejte olej a orestujte cibuľu, kým nezíská zlatistú farbu. Pridajte cesnak a krátko restujte.
  3. Pridajte huby a restujte ich asi 5 minút, kým zmäknú.
  4. Pridajte múku a premiešajte, aby sa huby obalili.
  5. Postupne prilievajte vývar za stáleho miešania a varíme, kým omáčka nezhustne.
  6. Pridajte maslo a citrónovú šťavu. Ochutíme soľou a korením podľa chuti.
  7. Omáčku varíme ešte asi 5 minút a potom ju môžeme použiť ako prílohu k mäsu, cestovinám alebo zelenine.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *