Kokosovo-kuracie rezníky

Kokosovo-kuracie rezníky sú chutnou a jednoduchou lahôdkou, ktorú môžete pripraviť doma. Tu je recept, ktorým ich môžete urobiť:

Suroviny:

  • 500 g kuracieho mäsa (prsia alebo stehná)
  • 1/2 šálky strúhanej kokosovej múky
  • 1/2 šálky strúhaného kokosu
  • 1 čajová lyžička korenia podľa chuti (napr. kurkuma, kari, korenie Cajun)
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 2 vajcia
  • strúhanka (ako poťahovacia vrstva)
  • rastlinný olej na vyprážanie

 

Kokosovo-kuracie rezníky

Postup:

  1. Kuracie mäso nakrájajte na tenké pásiky alebo na menšie kúsky.
  2. V mise zmiešajte kokosovú múku, strúhaný kokos, korenie, soľ a čierne korenie.
  3. V inom nádobe dobre rozšľahajte vajcia.
  4. Do hrnca nalejte olej a zohrejte ho na stredne vysokú teplotu.
  5. Každý kúsok kuracieho mäsa ponorte najprv do vajíčka a potom obaľte v kokosovej zmesi. Uistite sa, že je mäso dobre obaľené z každej strany.
  6. Položte obaľené mäso na tanier s vrstvou strúhanky. Táto vrstva pomôže vytvoriť krásny a krehký povrch.
  7. Vyprážajte kuracie mäso v horúcom oleji, asi 3 – 4 minúty z oboch strán, alebo až kým nebudú zlatisto hnedé a dobre prepečené.
  8. Vybrané mäso vložte na papierovú utierku, aby sa odcedilo prebytočné olej.

Môžete servírovať kokosovo-kuracie rezníky s obľúbenou omáčkou alebo dressingom. Sú skvelými prílohami k šalátu alebo zemiakovým hranolčekom. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *