Penne na boloňský spôsob

Tu je recept na penne boloňského štýlu:

Suroviny:

  • 400 g penne cestoviny
  • 500 g mletej hovädziej závite
  • 1 cibuľa, nakrájaná na malé kúsky
  • 2 strúčiky cesnaku, nakrájané na plátky
  • 2 mrkvy, nastrúhané
  • 2 stonky zeleru, nakrájané na malé kúsky
  • 400 g paradajkového pretlaku
  • 200 g paradajkového pyré
  • 1 lyžica paradajkového koncentrátu
  • 1 lyžička sušenej bazalky
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • olej na varenie
  • syr na posypanie (najlepšie parmezán)

 

Penne na boloňský spôsob

Postup:

  1. V hrnci osolenej vriacej vody uvaríme penne cestoviny podľa návodu na obale. Keď sú cestoviny al dente, zlejeme ich a necháme bokom.
  2. Na hrnci s náplňou rozohrejeme olej a pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak. Opražíme ich na strednom ohni, kým sa cibuľka nezezláti a cesnak nezhnedne.
  3. Pridáme mleté hovädzie mäso a opražíme ho dozlatka. Necháme šťavu odpariť a mäso dopečieme, aby bolo takmer hotové.
  4. Pridáme nastrúhané mrkvy a nakrájaný zeler do hrnca a spolu s mäsom ich opražíme, kým nezmäknú.
  5. Pridáme paradajkový pretlak, paradajkové pyré a paradajkový koncentrát do hrnca. Premiešame a necháme omáčku variť na miernom ohni približne 15 – 20 minút.
  6. Pridáme sušenú bazalku, oregano, soľ a čerstvo mleté čierne korenie do omáčky. Dobre premiešame a necháme omáčku zhustnúť podľa potreby.
  7. Keď je omáčka hotová, pridáme uvarené penne cestoviny do hrnca a dôkladne premiešame, aby sa cestoviny prepojili s omáčkou.
  8. Podávame teplé s posypaním syrom a prípadne môžeme ozdobiť čerstvou bazalkou.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *