Penne s paradajkovou omáčkou

Penne s paradajkovou omáčkou sú jednoduchým a chutným jedlom. Tu je návod, ako si ich pripraviť:

Suroviny:

  • 250 g penne cestoviny
  • 400 g nasekaných paradajok (z plechovky)
  • 1 cibuľa, jemne nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička cukru
  • soľ a korenie podľa chuti
  • bazalka alebo petržlen na ozdobu

 

Penne s paradajkovou omáčkou

Postup:

  1. Pripravte si cestoviny podľa pokynov na obale. Variť ich al dente, teda do mäkka so stredovým jadrom. Opláchnite a nechajte bokom.
  2. Na panvici si rozohrejte olivový olej a pridajte nakrájanú cibuľu. Smažte ju dozlatista.
  3. Pridajte nakrájaný cesnak a orestujte ho s cibuľou ďalších 1-2 minúty, kým nezačne voňať.
  4. Pridajte nasekané paradajky z plechovky a cukor. Osolte a okoreňte podľa chuti.
  5. Varte omáčku na strednom ohni asi 15-20 minút, alebo kým sa paradajky úplne rozpadnú a omáčka zhustne.
  6. Pridajte uvarené penne cestoviny do omáčky a dobre premiešajte, aby sa omáčka rovnomerne prilepila k cestovinám.
  7. Podávajte horúce a ozdobte nasekanou bazalkou alebo petržlenom.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *