Zapekané tuniakové cestoviny

Náš odporúčaný a milovaný recept.

Zapekané tuniakové cestoviny

Cestoviny s tuniakom len za 10 minút - videorecept

Zapekané tuniakové cestoviny sú výborným jedlom, ktoré sa skladá z cestovín, tuniaka a syra. Tu je jednoduchý recept, ktorý si môžete vyskúšať:

Potrebné suroviny:

  • 250g cestovín (napr. hranolky)
  • 1 konzerva tuniaka vo vode
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 200 ml smotany na varenie
  • 100g strúhaného syra (napr. eidam alebo parmazán)
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Olivový olej na opraženie

Postup:

  1. Varte cestoviny v osolenej vode podľa návodu na obale. Keď sú cestoviny uvarené al dente, scedite ich a dajte bokom.
  2. Na panvici rozohrejte olivový olej a opražte jemne nakrájanú cibuľu a nadrobno nasekaný cesnak, až kým cibuľa nie je zlatistá.
  3. Pridajte k cibuli a cesnaku tuniaka (predtým scedeného od vody) a miešajte asi 2-3 minúty, kým sa všetky chute dobre nezosolídnu.
  4. Primiešajte smotanu na varenie a prehrejte, kým sa zmes nezohreje.
  5. Do hotovej tuniakovej zmesi pridajte uvarené cestoviny a zamiešajte.
  6. Preneste túto zmes do zapiekacej nádoby a posypte strúhaným syrom.
  7. Zapnite rúru na grilovací režim a cestoviny vložte na hornú poličku. Pecte cca. 5-10 minút alebo kým sa syr na vrchu pekne neroztopí a nezhnedne.
  8. Po vysunutí z rúry nechajte ješte chvíľu odpočívať pred servírovaním.

Vychutnajte si tieto zapekané tuniakové cestoviny ako hlavné jedlo alebo ich môžete podávať aj ako prílohu k iným jedlám. Bon appétit!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *