Recept na cestoviny s kyslou smotanou:

Suroviny:

  • 250 g cestovín
  • 200 g kyslej smotany
  • 1 cibuľa, jemne nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • 150 g šampiňónov, nakrájaných
  • 2 lyžice olivového oleja
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

 

Cestoviny s kyslou smotanou

Postup:

  1. V hrnci osolte vodu a priveďte ju do varu. Pridajte cestoviny a varíme podľa pokynov na obale, kým nie sú al dente.
  2. Na panvici zahrejte olej a orestujte cibuľu a cesnak, kým nebudú mäkké a ľahko zlatisté.
  3. Pridajte nakrájané šampiňóny a dusíme ich, kým nezmäknú a neuvolia vodu.
  4. Znížte teplotu, pridajte kyslú smotanu a premiešajte, kým sa zohreje.
  5. Opatrne pridajte uvarené cestoviny do panvice a premiešajte, aby sa smotana rovnomerne spojila s cestovinami.
  6. Osolte a okoreňte podľa chuti čiernym korením.
  7. Podávajte teplé posypané čerstvou petržlenovou vňaťou na ozdobenie.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *