Penne alla Panna recept

Tu je jednoduchý recept na Penne alla Panna v slovenčine:

Ingrediencie:

  • 300 gramov penne cestovín
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 200 gramov pancetty alebo slaniny, na plátky
  • 2 decilitre smotany na varenie
  • 1 deciliter strúhaného parmezánu
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • surový petržlen

 

Penne alla Panna recept

Postup:

  1. Uvarte cestoviny podľa pokynov na obale do al dente. Odsajte a odložte na stranu.
  2. Na stredne silnom ohni zohrejte olivový olej vo veľkej panvici. Pridajte nasekaný cesnak a orestujte ho asi jednu minútu, kým nezhnedne a nezavonia.
  3. Pridajte pancettu alebo slaninu do panvice a opekajte, kým nebudú krásne chrumkavé a zlato-hnedé.
  4. Pridajte smotanu na varenie do panvice a nechajte ju vrieť asi 3-4 minúty, kým omáčka zhustne.
  5. Pridajte uvarené cestoviny do panvice spolu so strúhaným parmezánom. Premiešajte, kým sa cestoviny poriadne nenaplnia omáčkou a syr sa rozpustí. Ochutnajte soľou a čiernym korením podľa potreby.
  6. Odstráňte z tepla a nechajte odstáť asi 2-3 minúty, aby sa omáčka ešte viac zhustla.
  7. Podávajte teplé Penne alla Panna a ozdobte ich čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť pri Penne alla Panna!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *