Zapekané cestoviny s mletým mäsom a syrom sú výborným jedlom pre milovníkov talianskej kuchyne. Tu je jednoduchý recept:

Potrebujete:

  • 300 g cestovín (napr. penne alebo rigatoni)
  • 500 g mletej hovädziej alebo bravčovej fašírky
  • 1 veľkú cibuľu, jemne nasekanú
  • 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • 1 konzervu (400 g) paradajkového pretlaku
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku
  • 1 lyžičku sušeného oregana
  • 1 lyžičku sušenej bazalky
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 200 g strúhaného syra (napr. mozzarella alebo cheddar)

 

Zapekané cestoviny s mletým mäsom a syrom

Postup:

  1. Cestoviny uvaríme v osolenej vriacej vode podľa návodu na obale, ale necháme ich ešte “al dente” (teda nie úplne uvarené). Odkvapkáme a necháme bokom.
  2. Na panvici na strednej teplote opražíme cibuľu a cesnak, kým cibuľa nezmäkne.
  3. Pridáme mleté mäso a opražíme ho, kým nie je úplne uvarené až do zlato-hnedého odtieňa. Odkvapkáme prebytočný tuk.
  4. Pridáme paradajkový pretlak, paradajkový pretlak, oregano, bazalku, soľ a korenie. Dobre premiešame a ponecháme na miernom ohni varíť asi 10 minút.
  5. Zmiešame uvarené cestoviny so zmesou mäsa a paradajok. Premiešame, aby sa všetko spojilo.
  6. Hotovú zmes cestovín a mäsa prenesieme do pekáča na pečenie a posypeme strúhaným syrom.
  7. Pekáč s cestovinami dáme do predhriatej rúry na 180 stupňov Celzia a pečieme asi 20-25 minút, kým sa syr dobre neroztaví a nezohnedne.

Vychutnajte si túto výbornú zapekanú pochúťku!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *