Rezne z mletého mäsa

Tu je jednoduchý recept na rezne z mletého mäsa:

Prísady:

  • 500g mletej hovädzej alebo bravčovej mäso
  • 1 cibuľa, jemne nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • 1 vajce
  • 3 pl. strúhanky
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • múka na obaľovanie
  • olej na vyprážanie

 

Rezne z mletého mäsa

Postup:

  1. V mise zmiešajte mleté mäso, jemne nasekanú cibuľu, pretlačený cesnak, vajce a strúhanku.
  2. Dobré premiešajte, aby sa všetky zložky spojili.
  3. Osolte a opepřite podľa chuti. Ak chcete, môžete pridať ďalšie korenie alebo bylinky podľa svojho vkusu.
  4. Z mäsovej zmesi formujte hrudky a potom ich pomocou ruky formujte do rezňov.
  5. Rezne obaľte v múke a odstráňte prebytočnú múku potľapkávaním.
  6. Na panvici vystrite dostatočné množstvo oleja a zohrejte ho na strednom ohni.
  7. Opražte rezne z oboch strán, približne 4-5 minút na každej strane, kým sa nezohnednú a neuprchnú zvnútra.
  8. Po upečení nechajte rezne odkvapkať na papierovom obrúsku, aby sa zbavili prebytočného oleja.

Môžete ich podávať s dusenou zeleninou, zemiakovým pyré alebo čerstvým šalátom podľa svojho výberu. Dobrú chuť! Ak budete mať ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať.

 

2)

Ingrediencie:

  • 500 g mletého mäsa (hovädzie alebo bravčové)
  • 1 väčšia cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 väčšie vajce
  • 100 g strúhanky
  • 50 g syra (napríklad eidam alebo mozzarela, nastrúhaného)
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 čajová lyžička sušenej bazalky (alebo iných byliniek podľa chuti)
  • Olej na vyprážanie

Postup:

  1. Príprava zmesi:

    • Cibuľu a cesnak olúpeme a nasekáme na jemno.
    • Na panvici rozohrejeme trochu oleja a osmažíme cibuľu s cesnakom do zlata.
  2. Miešanie surovín:

    • Do misky dáme mleté mäso, osmaženú cibuľu a cesnak, vajce, strúhanku a nastrúhaný syr.
    • Pridáme soľ, čierne korenie a bazalku. Všetko dôkladne premiešame, aby sa suroviny dobre spojili.
  3. Formovanie rezňov:

    • Z pripravenej zmesi tvarujeme ploché rezne približne 1–2 cm hrubé.
  4. Vyprážanie:

    • Na panvici rozohrejeme olej na strednej teplote.
    • Takto pripravené rezne opatrne vkladáme do rozohriateho oleja a vyprážame z oboch strán dozlatista, asi 4-5 minút z každej strany.
  5. Podávanie:

    • Po vyprážaní necháme rezne chvíľu odpočinúť na papierovej utierke, aby sa odstránil prebytočný olej.
    • Podávame s obľúbenou prílohou, ako sú zemiaky, ryža alebo čerstvý šalát.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *