Náš recept na paradajkovo-bazalkovú omáčku je skvelou voľbou pre doplnenie vašich cestovín. Tu je, ako ju pripraviť:
Ingrediencie:
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 cibuľa, jemne nakrájaná
- 2 strúčiky cesnaku, nakrájané
- 400 g paradajok (môžete použiť aj konzervované paradajky)
- 2 lyžice čerstvej jemne nakrájanej bazalky
- 1 čajová lyžička cukru
- soľ a korenie
Paradajkovo-bazalková omáčka na cestoviny
Postup:
- Na stredne silnom ohni zahrejte olivový olej v hrnci.
- Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a restujte ich asi 5 minút, kým nezmäknú a nezískajú zlatistú farbu.
- Pridajte nastrúhané paradajky, čerstvú bazalku, cukor, soľ a korenie. Dobre premiešajte.
- Znížte teplotu na mierny oheň a pomaly varte omáčku asi 20-30 minút, občas ju premiešajte.
- Ochutnajte a prípadne pridávajte ďalšiu soľ a korenie podľa chuti.
Táto omáčka je ideálna na podávanie s vašimi obľúbenými cestovinami. Pridajte ju na cestoviny svojho výberu, posypte jemne nakrájaným parmezánom a vychutnajte si vynikajúcu taliansku večeru!