Paradajkovo-bazalková omáčka na cestoviny

Náš recept na paradajkovo-bazalkovú omáčku je skvelou voľbou pre doplnenie vašich cestovín. Tu je, ako ju pripraviť:

Ingrediencie:

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľa, jemne nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, nakrájané
  • 400 g paradajok (môžete použiť aj konzervované paradajky)
  • 2 lyžice čerstvej jemne nakrájanej bazalky
  • 1 čajová lyžička cukru
  • soľ a korenie 

 

Paradajkovo-bazalková omáčka na cestoviny

Postup:

  1. Na stredne silnom ohni zahrejte olivový olej v hrnci.
  2. Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a restujte ich asi 5 minút, kým nezmäknú a nezískajú zlatistú farbu.
  3. Pridajte nastrúhané paradajky, čerstvú bazalku, cukor, soľ a korenie. Dobre premiešajte.
  4. Znížte teplotu na mierny oheň a pomaly varte omáčku asi 20-30 minút, občas ju premiešajte.
  5. Ochutnajte a prípadne pridávajte ďalšiu soľ a korenie podľa chuti.

Táto omáčka je ideálna na podávanie s vašimi obľúbenými cestovinami. Pridajte ju na cestoviny svojho výberu, posypte jemne nakrájaným parmezánom a vychutnajte si vynikajúcu taliansku večeru!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *