Penne s baklažánom a hovädzím mäsom

Tu máte recept na penne s baklažánom a hovädzím mäsom:

Suroviny:

  • 250 g penne
  • 1 veľký baklažán, nakrájaný na kúsky
  • 300 g hovädzieho mäsa, nakrájaného na tenké prúžky
  • 1 cibuľa, nakrájaná na kúsky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 400 g paradajkového pretlaku
  • 1 lyžica paradajkového koncentrátu
  • 1 lyžica olivového oleja
  • sójová omáčka
  • soľ, čierne korenie aoregano podľa chuti
  • strúhaný syr na posypanie, opcionálne

Postup:

  1. V hrnci uvaríme penne podľa návodu na obale. Keď sú uvarené “al dente”, scedíme a odložíme na stranu.
  2. Rozohrejeme olivový olej na panvici a orestujeme nakrájanú cibuľu a cesnak, kým nie sú zlatisté a voňavé.
  3. Pridáme nakrájaný baklažán a hovädzie mäso. Orestujeme, kým nie sú mäso a baklažán mäkké a dobre prepečené.
  4. Pridáme paradajkový pretlak, paradajkový koncentrát, sojovú omáčku, soľ, korenie a oregano. Premiešame a dusíme niekoľko minút, aby sa chute spojili.
  5. Pridáme uvarené penne do panvice a premiešame, aby sa omáčka rovnomerne rozdelila. Dusíme ešte niekoľko minút, kým sa všetko zohreje.
  6. Podávame teplé a podľa chuti môžeme posypať strúhaným syrom.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *