Tu máte recept na penne s baklažánom a hovädzím mäsom:
Suroviny:
- 250 g penne
- 1 veľký baklažán, nakrájaný na kúsky
- 300 g hovädzieho mäsa, nakrájaného na tenké prúžky
- 1 cibuľa, nakrájaná na kúsky
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 400 g paradajkového pretlaku
- 1 lyžica paradajkového koncentrátu
- 1 lyžica olivového oleja
- sójová omáčka
- soľ, čierne korenie aoregano podľa chuti
- strúhaný syr na posypanie, opcionálne
Postup:
- V hrnci uvaríme penne podľa návodu na obale. Keď sú uvarené “al dente”, scedíme a odložíme na stranu.
- Rozohrejeme olivový olej na panvici a orestujeme nakrájanú cibuľu a cesnak, kým nie sú zlatisté a voňavé.
- Pridáme nakrájaný baklažán a hovädzie mäso. Orestujeme, kým nie sú mäso a baklažán mäkké a dobre prepečené.
- Pridáme paradajkový pretlak, paradajkový koncentrát, sojovú omáčku, soľ, korenie a oregano. Premiešame a dusíme niekoľko minút, aby sa chute spojili.
- Pridáme uvarené penne do panvice a premiešame, aby sa omáčka rovnomerne rozdelila. Dusíme ešte niekoľko minút, kým sa všetko zohreje.
- Podávame teplé a podľa chuti môžeme posypať strúhaným syrom.
Dobrú chuť!