Ďakujem za záujem o recept na kyslú Liptovskú polievku. Tu je tradičný recept:

Potrebujete:
– 250 g kyslej smotany
– 2 veľké zemiaky
– 1 cibuľu
– 1 mrkvu
– 1 petržlenový koreň
– 1 polievkovú lyžicu múky
– 1 polievkovú lyžicu masti
– soľ a korenie podľa chuti
– čerstvú petržlenovú vňať na ozdobenie

 

Kyslá Liptovská polievka

Postup:
1. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na malejší kocky. Cibuľu, mrkvu a petržlen nakrájame tiež na menšie kúsky.
2. V hrnci rozohrejeme mast a speníme na ňom cibuľu.
3. Pridáme zemiaky, mrkvu a petržlen a dusíme do mäkka. Ak sa nám zlepšuje cibuľa, môžeme pridať trochu vody.
4. Keď sú zelenina mäkká, pridáme múku a dobre ju premiešame. Pridáme kyslú smotanu a všetko dobre premiešame tak, aby sa vytvoril hustejší krém.
5. Pridáme vodu a varíme na miernom ohni približne 10-15 minút. Polievku osolíme a okoreníme podľa chuti.
6. Polievku môžeme podávať posypanú čerstvou petržlenovou vňaťou a s chlebom.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *