Tu je recept na výbornú hrstkovú polievku:

Suroviny:

  • 250 g sušeného hrachu
  • 1 veľká cibuľa, nakrájaná na malé kúsky
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 2 mrkvy, očistené a nakrájané na kolieska
  • 2 zemiaky, očistené a nakrájané na kocky
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Kôpor alebo petržlen na ozdobu

 

Výborná hrstková polievka

Postup:

  1. Deň pred prípravou polievky namočte hrach do vody a nechajte ho cez noc odstáť. Opláchnite ho nasledujúci deň.
  2. V hrnci zohrejte olivový olej a pridajte cibuľu a cesnak. Orestujte ich dozlatista.
  3. Pridajte namočený hrach, mrkvu a zemiaky. Premiešajte ich spolu s cibuľou a cesnakom.
  4. Zalejte zeleninovým vývarom a privedte k varu. Potom znížte teplotu a nechajte polievku variť asi 1 hodinu, alebo kým sa hrach a zelenina nezmäknú.
  5. Polievku dochuťte soľou a čiernym korením podľa chuti.
  6. Podávajte s posypaným kôprom alebo petržlenom na ozdobu.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *