Tu je recept na výbornú hrstkovú polievku:
Suroviny:
- 250 g sušeného hrachu
- 1 veľká cibuľa, nakrájaná na malé kúsky
- 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
- 2 mrkvy, očistené a nakrájané na kolieska
- 2 zemiaky, očistené a nakrájané na kocky
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 liter zeleninového vývaru
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Kôpor alebo petržlen na ozdobu
Výborná hrstková polievka
Postup:
- Deň pred prípravou polievky namočte hrach do vody a nechajte ho cez noc odstáť. Opláchnite ho nasledujúci deň.
- V hrnci zohrejte olivový olej a pridajte cibuľu a cesnak. Orestujte ich dozlatista.
- Pridajte namočený hrach, mrkvu a zemiaky. Premiešajte ich spolu s cibuľou a cesnakom.
- Zalejte zeleninovým vývarom a privedte k varu. Potom znížte teplotu a nechajte polievku variť asi 1 hodinu, alebo kým sa hrach a zelenina nezmäknú.
- Polievku dochuťte soľou a čiernym korením podľa chuti.
- Podávajte s posypaným kôprom alebo petržlenom na ozdobu.
Dobrú chuť!