Suroviny:
– 6 strúčikov cesnaku
– 1 veľká cibuľa
– 1 zemiak
– 1 lyžica masla
– 1 liter zeleninového vývaru
– 200 ml smotany na varenie
– soľ, korenie, petržlen na dochutenie

 

Recept: cesnaková krémova polievka

Postup:
1. Cesnak a cibuľu olúpeme a nakrájame na drobné kocky.
2. Zemiak olúpeme a nakrájame na malé kocky.
3. Na rozpálenej panvici roztopíme maslo a orestujeme na ňom cesnak, cibuľu a zemiak, kým nezmäknú.
4. Postupne pridávame zeleninový vývar a necháme variť asi 20 minút, kým sa zemiak zmäkne.
5. Polievku rozmixujeme tyčovým mixérom na hladkú konzistenciu.
6. Do mixovaného výsledku pridáme smotanu na varenie a dobre premiešame.
7. Dochutíme soľou, korením a nasekaným petržlenom.
8. Podávame teplú s čerstvým chlebom.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *