Rýchla chlebová polievka (Žebračka)

Tu je recept na rýchlu chlebovú polievku, známu aj ako žebračka:

Zložky:

  • 4 plátky chleba
  • 1 cibuľa, nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 mrkvy, nastrúhané
  • 2 zemiaky, nakrájané na kocky
  • 1 lyžica masla alebo oleja
  • 1 liter zeleninovej vývaru
  • 1 lyžička papriky
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňati

 

Rýchla chlebová polievka (Žebračka)

Postup:

  1. Na panvici rozohrejte maslo alebo olej a orestujte na ňom cibuľu a cesnak, kým nebudú mäkké a ľahko prehnednuté.
  2. Pridajte mrkvu a zemiaky a smažte ich krátku dobu.
  3. Zalejte zeleninovým vývarom a pridajte papriku, soľ a korenie. Dobre premiešajte.
  4. Nechajte polievku variť až kým sa zemiaky a mrkva nezmäknú.
  5. Zatiaľ si opečte chlieb na grile alebo pod grilom v rúre, kým nebudú zlatisto-hnedé a kruchké. Opečený chlieb nakrájajte na menšie kúsky.
  6. Keď sú zemiaky a mrkva mäkké, polievku zmixujte pomocou mixéra na hladkú konzistenciu. Ak chcete mať polievku hrubšiu, môžete zeleninu len rozmixovať vidličkou.
  7. Podávajte polievku posypanú nasekanou petržlenovou vňaťou a s kúskami opečeného chleba na vrchu.

Dúfam, že si vychutnáte túto rýchlu chlebovú polievku!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *