Tu je recept na rýchlu chlebovú polievku, známu aj ako žebračka:
Zložky:
- 4 plátky chleba
- 1 cibuľa, nasekaná
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 2 mrkvy, nastrúhané
- 2 zemiaky, nakrájané na kocky
- 1 lyžica masla alebo oleja
- 1 liter zeleninovej vývaru
- 1 lyžička papriky
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňati
Rýchla chlebová polievka (Žebračka)
Postup:
- Na panvici rozohrejte maslo alebo olej a orestujte na ňom cibuľu a cesnak, kým nebudú mäkké a ľahko prehnednuté.
- Pridajte mrkvu a zemiaky a smažte ich krátku dobu.
- Zalejte zeleninovým vývarom a pridajte papriku, soľ a korenie. Dobre premiešajte.
- Nechajte polievku variť až kým sa zemiaky a mrkva nezmäknú.
- Zatiaľ si opečte chlieb na grile alebo pod grilom v rúre, kým nebudú zlatisto-hnedé a kruchké. Opečený chlieb nakrájajte na menšie kúsky.
- Keď sú zemiaky a mrkva mäkké, polievku zmixujte pomocou mixéra na hladkú konzistenciu. Ak chcete mať polievku hrubšiu, môžete zeleninu len rozmixovať vidličkou.
- Podávajte polievku posypanú nasekanou petržlenovou vňaťou a s kúskami opečeného chleba na vrchu.
Dúfam, že si vychutnáte túto rýchlu chlebovú polievku!