Krémová polievka z pečeného karfiolu

Tu máte recept na krémovú polievku z pečeného karfiolu:

Suroviny:

  • 1 veľká hlava karfiolu
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 4 šálky zeleninového vývaru
  • 1 šálka smotany na varenie
  • 2 lyžice olivového oleja
  • soľ a korenie podľa chuti

 

Krémová polievka z pečeného karfiolu

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 200 °C. Rozložte karfiol na plech vyložený papierom na pečenie a pokvapkajte ho 1 lyžicou olivového oleja. Pečte karfiol asi 25-30 minút, kým nie je mäkký a ľahko sa dá prepichnúť vidličkou.
  2. V hrnci zohrejte zvyšný olivový olej a orestujte najemno nasekanú cibuľu a cesnak, kým nebudú mäkké a sklovité.
  3. Do hrnca pridajte pečený karfiol a zeleninový vývar. Variť polievku asi 15 minút, kým sú všetky ingrediencie dobre prehriate.
  4. Pomocou ponorného mixéra alebo mixéra na polievky zmixujte všetky ingrediencie do hladka.
  5. Vráťte polievku späť do hrnca a pridajte smotanu na varenie. Premiešajte do hladka.
  6. Polievku osolte a okoreňte podľa chuti.
  7. Podávajte horúcu s čerstvým pečivom alebo krutónmi.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *