Kuracie prsia na šampiňónovej omáčke

Príprava kuracích pŕs na šampiňónovej omáčke je jednoduchá a chutná. Tu je recept, ako na to:

Potrebné suroviny:

  • 4 kúsky kuracích pŕs
  • 200 g šampiňónov (nakrájaných na plátky)
  • 1 cibuľa (nadrobno nasekaná)
  • 2 strúčiky cesnaku (pretlačené)
  • 250 ml smotany na varenie
  • 1 lyžica masla
  • olivový olej
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • petržlenová vňať (na ozdobu)

 

Kuracie prsia na šampiňónovej omáčke

Postup:

  1. Pŕska kuracích pŕs osolíme a okoreníme čiernym korením.
  2. Na panvici rozohrejeme olivový olej a pridáme maslo. Po rozpustení masla pridáme kuracie prsia a opečieme ich z oboch strán, kým nezískajú zlatohnedú farbu. Následne ich vyberieme z panvice a necháme na kuchynskom papieri odkvapkať.
  3. Na tej istej panvici pridáme nakrájanú cibuľu a dusíme ju do sklovitosti. Potom pridáme pretlačený cesnak a šampiňóny. Dusíme ich do zmäknutia a kým všetka tekutina odparí.
  4. Keď je šampiňónova zmes hotová, pridáme smotanu na varenie a premiešame. Necháme zmes zovrieť a varíme ju na miernom plameni, kým sa omáčka začne zahusťovať.
  5. Do zahustenej šampiňónovej omáčky vrátime voňavé opečené kuracie prsia. Podľa potreby dochutíme soľou a korením a necháme krátko povariť, aby sa chute prepojili.
  6. Hotové kuracie prsia podávame s uvarenou ryžou, zemiakmi alebo cestovinami. Môžeme ich ozdobiť nastrúhanou petržlenovou vňaťou.

Dúfam, že si pochutnáte..

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *