Príprava kuracích pŕs na šampiňónovej omáčke je jednoduchá a chutná. Tu je recept, ako na to:
Potrebné suroviny:
- 4 kúsky kuracích pŕs
- 200 g šampiňónov (nakrájaných na plátky)
- 1 cibuľa (nadrobno nasekaná)
- 2 strúčiky cesnaku (pretlačené)
- 250 ml smotany na varenie
- 1 lyžica masla
- olivový olej
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- petržlenová vňať (na ozdobu)
Kuracie prsia na šampiňónovej omáčke
Postup:
- Pŕska kuracích pŕs osolíme a okoreníme čiernym korením.
- Na panvici rozohrejeme olivový olej a pridáme maslo. Po rozpustení masla pridáme kuracie prsia a opečieme ich z oboch strán, kým nezískajú zlatohnedú farbu. Následne ich vyberieme z panvice a necháme na kuchynskom papieri odkvapkať.
- Na tej istej panvici pridáme nakrájanú cibuľu a dusíme ju do sklovitosti. Potom pridáme pretlačený cesnak a šampiňóny. Dusíme ich do zmäknutia a kým všetka tekutina odparí.
- Keď je šampiňónova zmes hotová, pridáme smotanu na varenie a premiešame. Necháme zmes zovrieť a varíme ju na miernom plameni, kým sa omáčka začne zahusťovať.
- Do zahustenej šampiňónovej omáčky vrátime voňavé opečené kuracie prsia. Podľa potreby dochutíme soľou a korením a necháme krátko povariť, aby sa chute prepojili.
- Hotové kuracie prsia podávame s uvarenou ryžou, zemiakmi alebo cestovinami. Môžeme ich ozdobiť nastrúhanou petržlenovou vňaťou.
Dúfam, že si pochutnáte..