Ingrediencie:

– 4 kusy kuracích pŕs
– 2 lyžice olivového oleja
– 2 strúčiky cesnaku, nasekané
– 1 lyžička mletej sladkej papriky
– Čerstvo mleté korenie a soľ podľa chuti
– Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

 

Aby boli kuracie prsia šťavnaté v rúre

Postup:

1. Predohrejeme rúru na 200 stupňov.
2. Pŕsia umyjeme, osušíme papierovou utierkou a očistíme od šliach.
3. V miske zmiešame olivový olej, cesnak, papriku, soľ a korenie.
4. Pŕsia dôkladne potrieme zmesou z olivového oleja a korenín.
5. Pŕsia položíme do pekáča vyloženého papierom na pečenie.
6. Pečieme v predhriatej rúre približne 25-30 minút, alebo kým nie sú šťavnaté a dozlatista.
7. Pred podávaním môžeme kuracie pŕsia ozdobiť čerstvou petržlenovou vňaťou.

Podávame napríklad s dusenou ryžou alebo zeleninovým šalátom. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *