Vyprážané kuracie krídla s pečienkou

Recept na vyprážané kuracie krídla s pečienkou:

Suroviny:

  • 500 gramov kuracích krídel
  • 200 gramov kuracej pečienky
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 3 vajcia
  • strúhanka
  • soľ a korenie podľa chuti
  • olej na smaženie

 

Vyprážané kuracie krídla s pečienkou

Postup:

  1. Kuracie krídla očistite a dôkladne umyte. Odstráňte prebytočnú pokožku a tuk.
  2. Pečienku nakrájajte na menšie kúsky. Cibuľu a cesnak očistite a nakrájajte na jemné kúsky.
  3. V panvici rozohrejte olej na strednú teplotu.
  4. V mise si pripravte vaječný náter – do mise vylúpnite vajcia, osolte a okoreňte podľa chuti.
  5. V kastróle zohrejte olej na strednú teplotu. Krídla pomaly a opatrne opražte do zlatista z oboch strán.
  6. Odložte opražené kuracie krídla na tanier s papierovou utierkou na odsatí prebytočného oleja.
  7. V panvici s olejom orestujte cibuľu a cesnak, až kým nezačnú byť zlatisté.
  8. Pridajte nakrájanú kuraciu pečienku a orestujte ju dozlatista.
  9. V miske zmiešajte opražené krídla s orestovanou pečeňou, cibuľou a cesnakom. Dobre premiešajte, aby sa ingrediencie spojili.
  10. V vrátane vajec do panvice vložte strúhanku. Každé krídlo namáčajte najprv do vajca a potom do strúhanky, aby sa oba obaly pevne pridržali.
  11. Kuracie krídla vráťte späť do panvice a na strednom ohni ich opražte, kým nebudú zlatisté a chrumkavé.
  12. Hotové vyprážané kuracie krídla s pečienkou servírujte s prílohou podľa vašej chuti, napríklad zemiakovými lupienkami alebo šalátom.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *