Na prípravu kuracích pŕs na víne budete potrebovať tieto suroviny:

– 4 kuracie prsia
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 200 ml bieleho vína
– 200 ml kuracieho vývaru
– 2 lyžice múky
– soľ, čierne korenie, koreniny podľa chuti
– olej na smaženie

 

Kuracie prsia na víne – Recept

Postup:

1. Kuracie prsia umyte, osušte a nakrájajte na menšie kúsky. Posolte a okorenite podľa chuti.
2. Na panvici rozohrejte olej a opekajte kuracie prsia z oboch strán, kým nezískajú zlatistú farbu. Potom ich vyberte z panvice a odložte bokom.
3. Do panvice pridajte nasekanú cibuľu a orestujte ju dozlatista. Potom pridajte nasekaný cesnak a orestujte ho ešte pár minút.
4. Pridajte múku a za stáleho miešania ju opražte do zlatista.
5. Postupne prilievajte biele víno a kurací vývar, za stáleho miešania vyhnite hrčeniu omáčky.
6. Vráťte do omáčky opečené kuracie prsia, pridajte koreniny podľa chuti a nechajte omáčku približne 15 – 20 minút pomačkať.
7. Podávajte s dusenou ryžou, cestovinou alebo zemiakovou kašou.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *