Určite! Tu je druhý recept na bravčové rebierko na zázvore.

Potrebné suroviny:

  • 4 kúsky bravčového rebierka
  • 2 lyžice oleja
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

Sladká glazúra:

  • 4 lyžice sójovej omáčky
  • 2 lyžice medu
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku
  • 1 lyžica worcesterské omáčky

Bravčové rebierko na zázvore

Postup:

  1. Rebierka osušte papierovým uterákom a soľte a okoreňte ich z oboch strán.
  2. Na stredne vysokom ohni rozohrejte olej v panvici a vyprážajte rebierka z oboch strán, kým sa nezarumenejú a nebudú dobre prepečené. Potom ich odložte na tanier.
  3. V malom hrnci zmiešajte sójovú omáčku, med, paradajkový pretlak a worcesterskú omáčku. Pridajte trochu vody a dobre premiešajte. Nechajte zmes povariť, kým sa zahusťuje, asi 3-4 minúty.
  4. Vložte vyprážané rebierka späť do panvice a prelejte ich sladkou glazúrou. Nechajte mäso dusiť v glazúre na miernom ohni počas ďalších 15-20 minút, aby sa chutné arómy prenikli do mäsa.
  5. Keď je mäso mäkké a šťavnaté a glazúra sa lepí na rebierka, sú hotové. Podávajte ich s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad s pečenými zemiakmi a zeleninovým šalátom.

Toto je skvelá alternatíva pre milovníkov sladko-pikantných chuteí. Prajem dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *