Ingrediencie:
– 500g mletého mäsa (hovädzieho alebo bravčového)
– 1 väčšia cibuľa, jemne nasekaná
– 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
– 2 lyžice oleja
– 2 lyžice mletej sladkej papriky
– 1 lyžička mletej červenej papriky
– 1 lyžička mletej rasce
– 1 lyžička mletej rasce
– 1 lyžička soli
– ½ lyžičky čierneho korenia
– 1 liter hovädzieho vývaru alebo vody
– 2 stredne veľké zemiaky, nakrájané na kocky
– 2 mrkvy, nakrájané na plátky
– 1 zelená paprika, nakrájaná na pásiky
– 1 červená paprika, nakrájaná na pásiky
– 1 konzervovaná paradajková polievka (400g)
– 2 lyžice paradajkového pretlaku
– 2 lyžice mlieka
– 2 lyžice múky
– 2 lyžice oleja
– petržlenová vňať, na ozdobu

 

Gulášová polievka s mletým mäsom

Postup:
1. Na panvici na strednom ohni zahrejte olej a orestujte cibuľu a cesnak, až kým nebudú mäkké a začnú sa zlatisto sfarbovať.
2. Pridajte mleté mäso a za stáleho miešania ho orestujte do zlatista.
3. Do mletého mäsa pridajte mletú sladkú papriku, mletú červenú papriku, rascu, rasce, soľ a korenie. Nechajte chvíľu povariť, aby sa chute spojili.
4. V zväčšej hrnci zahrejte olej a pridajte zemiaky, mrkvu, zelenú a červenú papriku. Orestujte ich na oleji asi 5 minút.
5. Pridajte paradajkovú polievku a paradajkový pretlak.
6. Pridajte vývar alebo vodu a nechajte zmes povariť.
7. Keď zelenina zmäkne, pridajte orestované mäso a nechajte povariť ešte 10-15 minút.
8. V malom hrnci zahrejte olej a pridajte múku. Miešajte, kým múka nezhnedne.
9. Pridajte mlieko a miešajte, kým omáčka nezhustne.
10. Do polievky pridajte omáčku a dobre premiešajte.
11. Polievku nechajte povariť ešte pár minút.
12. Podávajte s čerstvou petržlenovou vňaťou na ozdobu.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *