Pavučinkový perník

 

Ak chcete pripraviť pavučinkový perník po slovensky, potrebujete nasledujúce ingrediencie:

  • 250 gramov hladkej múky
  • 200 gramov medu
  • 100 gramov hnedého cukru
  • 100 gramov masla
  • 2 vajcia
  • 1 čajová lyžička kypriaceho prášku
  • 1 čajová lyžička mletého škorice
  • 1/2 čajovej lyžičky mletého klinčeka
  • 1/2 čajovej lyžičky mletého muškátového orieška

 

Pavučinkový perník

Postup:

  1. Vo veľkej miske zmiešajte múku, kypriaci prášok, škoricu, klinček a muškátový oriešok.
  2. V hrnci zohrejte med, hnedý cukor a maslo, kým sa maslo úplne nerozpustí. Nechajte zmes vychladnúť.
  3. Pridajte vajcia do vychladnutej medovej zmesi a dobre premiešajte.
  4. Postupne pridávajte suché ingrediencie do zmesi a miešajte, kým nedostanete hladké cesto.
  5. Cesto nalejte do vymastenej a múkou vysypanej formy na pečenie perníka.
  6. Pečte pri teplote 180 stupňov Celzia počas približne 25-30 minút, alebo kým perník nevyzerá pevný a dobre prepečený.
  7. Vyberte perník z formy a nechajte ho úplne vychladnúť.
  8. Následne si môžete vytvoriť pavučinový vzor pomocou cukrovej polevy alebo čokolády a ozdobiť perník podľa vlastnej fantázie.

Dúfam, že vám tento recept vyhovuje! Ak máte ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *