Recept na prípravu králika po slovensky:

Obsluha:
1. Omyte králika pod tečúcou vodou a dôkladne osušte papierovým uterákom.
2. Na chlpatú časť králika (ak je ešte prítomná) použite malú holiacu strojčeku a oholte ho.
3. Ak je to žiaduce, z králika odstráňte vnútornosti.

Ingrediencie:
– 1 králik (asi 2 kg)
– 4 cibule
– 4 strúčiky cesnaku
– soľ
– čierne korenie
– mletá paprika
– rasca
– trocha majoránky
– 3 lyžice oleja
– 2 lyžice hladkej múky
– 1 lyžica paradajkového pretlaku
– 200 ml vývaru
– 1 lyžica horčice
– 200 ml smotany na varenie

Ako pripraviť králika?

Postup:
1. Králika zvonka aj zvnútra osolte a okoreňte.
2. Cibuľu a cesnak ošúpajte a jemne nakrájajte.
3. Do vhodného hrnca nalejte olej a rozohrejte ho.
4. Na rozohriatom oleji orestujte králika zo všetkých strán dozlatista. Odložte králika na tanier.
5. Do oleja pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak. Zahuste ich spolu.
6. Do cibule a cesnaku pridajte mletú papriku a pretlak. Premiešajte a podlejte vývarom.
7. Vytvorenú omáčku nechajte minimálne 5 minút vrieť na miernom ohni.
8. Vložte orestovaného králika do hrnca s omáčkou a pomaly k nemu pridajte horčicu.
9. Podľa potreby pridajte viac vývaru alebo vody.
10. Pokryte hrniec a nechajte králika dusiť na miernom ohni asi 30 – 40 minút.
11. Po 30 minútach skontrolujte mäso králika. Ak je mäkké a na doskočenie, pridajte do omáčky smotanu na varenie a varíme ešte 10 minút.

Podávanie:
Králika môžete podávať s duseným zemiakom, rozmarínom, šťavovou omáčkou alebo s chuťovkami podľa vlastnej chuti a preferencií.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *