Recept na bolonské špagety s kuracím mäsom:

Suroviny:

  • 300 g špagiet
  • 300 g mletého kuracieho mäsa
  • 1 cibuľa, jemne nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané na malé kúsky
  • 400 g konzervovaného paradajkového pretlaku
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 2 lyžice olivového oleja

 

Bolónske špagety s kuracím mäsom

Postup:

  1. V hrnci si pripravíme osolenú vodu a uvaríme špagety podľa pokynov na obale. Potom ich odcédime a odložíme na stranu.
  2. Na panvici si zohrejeme olivový olej a pridáme cibuľu a cesnak. Prepražíme ich, kým nezmäknú a nezískajú jemnú arómu.
  3. Pridajte mleté kuracie mäso a orestujte ho, kým nie je dobre prepečené.
  4. Do panvice pridajte paradajkový pretlak, sušený oregano, soľ a čierne korenie. Dobre premiešajte všetky ingrediencie.
  5. Nechajte omáčku povariť na miernom ohni po dobu 10 – 15 minút, aby sa chute spojili.
  6. Keď je omáčka hotová, pridajte varené špagety do panvice s omáčkou a dôkladne ich premiešajte, aby sa všetko spojilo.
  7. Podávajte teplé a môžete ich posypať strúhaným syrom alebo ozdobiť čerstvou bazalkou.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *