Kuracie stehná pečené – kalibrované? Ja som tiež niekedy nevedela, že niečo také existuje. No teraz si tento receptík neviem vynachváliť. A bude rozhodne chutiť aj vám.
– 4 kuracie stehná kalibrované
– Soľ
– Čierne korenie
– Olej
– Cesnak
– Korenie na pečenie
Kuracie stehná pečené – kalibrované
Postup prípravy:
1. Kuracie stehná si poriadne opláchneme pod tečúcou vodou a necháme odkvapkať.
2. Nakrájame cesnak na malé kúsky.
3. V miske zmiešame soľ, čierne korenie, olej a cesnak.
4. Kuracie stehná natierame pripravenou marinádou a necháme aspoň hodinu odpočívať v chladničke.
5. Predhrejeme rúru na 180 stupňov.
6. Kuracie stehná pokladáme na plech vyložený papierom na pečenie a posypeme ich korením na pečenie.
7. Kuracie stehná pečieme v rúre približne 40-50 minút, pravidelne ich otočíme a polievame vlastnou šťavou.
8. Po upečení necháme kuracie stehná chvíľu odstáť, aby sa mohli marinádou prenikať všetky chute.
Kuracie stehná peeené kalibrované môžeme podávať napríklad s restovanou zeleninou, zemiakovým pyré alebo s čerstvou zeleninovou šalátom. Dobrú chuť!