Určite! Tu sú ešte dva recepty na marinované bravčové rebierka, ktoré si môžete vyskúšať:
Recept 1: Marinované bravčové rebierka s medom a horčicou
Marináda:
- 1/4 šálky medu
- 2 lyžice Dijonskej horčice
- 2 lyžice sójovej omáčky
- 2 lyžice citrónovej šťavy
- 1 lyžica olivového oleja
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
Postup:
- V miske zmiešajte všetky ingrediencie marinády a dobre premiešajte.
- Rebierka očistite od prebytočného tuku a kože a dajte ich do veľkej misky.
- Marinádou prelejte rebierka a dobre ich obalíme. Nechajte ich v marináde minimálne 2 hodiny (alebo cez noc) v chladničke.
- Pripravte si gril na stredne vysokú teplotu.
- Rebierka vymyslite z marinády a opláchnite ich pod tečúcou vodou. Zvyšnú marinádu môžete použiť na potretie rebierok pri grilovaní.
- Položte rebierka na gril a grilujte ich približne 30 – 40 minút, pravidelne ich otočte a potrite marinádou. Použite zvyšnú marinádu na potretie rebierok počas grilovania.
- Keď sú rebierka pekne upečené a šťavnaté, odstráňte ich z grilu a nechajte ich chvíľu odpočinúť.
- Podávajte s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad s čerstvým šalátom alebo pečenými zemiakmi.
Marinované bravčové rebierka
Recept 2: Korenené a pikantné marinované bravčové rebierka
Marináda:
- 1/4 šálky sójovej omáčky
- 2 lyžice hnedého cukru
- 2 lyžice mletej červenej papriky
- 2 lyžice worcesterskej omáčky
- 1 lyžica olivového oleja
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
Postup:
- V miske zmiešajte všetky ingrediencie marinády a dobre premiešajte.
- Rebierka očistite od prebytočného tuku a kože a dajte ich do veľkej misky.
- Marinádu nalejte na rebierka a dobre ich obalíme. Nechajte ich v marináde minimálne 2 hodiny (alebo cez noc) v chladničke.
- Pripravte si gril na stredne vysokú teplotu.
- Rebierka vymyslite z marinády a opláchnite ich pod tečúcou vodou. Zvyšnú marinádu môžete použiť na potretie rebierok počas grilovania.
- Položte rebierka na gril a grilujte ich približne 30 – 40 minút, pravidelne ich otočte a potrite marinádou. Použite zvyšnú marinádu na potretie rebierok počas grilovania.
- Keď sú rebierka pekne upečené a šťavnaté, odstráňte ich z grilu a nechajte ich chvíľu odpočinúť.
- Podávajte s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad s grilovanými zeleninovými špízmi alebo pečenými zemiakmi.
Dúfam, že si tieto recepty na marinované bravčové rebierka vychutnáte!