Určite! Tu sú ešte dva recepty na marinované bravčové rebierka, ktoré si môžete vyskúšať:

Recept 1: Marinované bravčové rebierka s medom a horčicou

Marináda:

  • 1/4 šálky medu
  • 2 lyžice Dijonskej horčice
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti

Postup:

  1. V miske zmiešajte všetky ingrediencie marinády a dobre premiešajte.
  2. Rebierka očistite od prebytočného tuku a kože a dajte ich do veľkej misky.
  3. Marinádou prelejte rebierka a dobre ich obalíme. Nechajte ich v marináde minimálne 2 hodiny (alebo cez noc) v chladničke.
  4. Pripravte si gril na stredne vysokú teplotu.
  5. Rebierka vymyslite z marinády a opláchnite ich pod tečúcou vodou. Zvyšnú marinádu môžete použiť na potretie rebierok pri grilovaní.
  6. Položte rebierka na gril a grilujte ich približne 30 – 40 minút, pravidelne ich otočte a potrite marinádou. Použite zvyšnú marinádu na potretie rebierok počas grilovania.
  7. Keď sú rebierka pekne upečené a šťavnaté, odstráňte ich z grilu a nechajte ich chvíľu odpočinúť.
  8. Podávajte s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad s čerstvým šalátom alebo pečenými zemiakmi.

 

Marinované bravčové rebierka

Recept 2: Korenené a pikantné marinované bravčové rebierka

Marináda:

  • 1/4 šálky sójovej omáčky
  • 2 lyžice hnedého cukru
  • 2 lyžice mletej červenej papriky
  • 2 lyžice worcesterskej omáčky
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti

Postup:

  1. V miske zmiešajte všetky ingrediencie marinády a dobre premiešajte.
  2. Rebierka očistite od prebytočného tuku a kože a dajte ich do veľkej misky.
  3. Marinádu nalejte na rebierka a dobre ich obalíme. Nechajte ich v marináde minimálne 2 hodiny (alebo cez noc) v chladničke.
  4. Pripravte si gril na stredne vysokú teplotu.
  5. Rebierka vymyslite z marinády a opláchnite ich pod tečúcou vodou. Zvyšnú marinádu môžete použiť na potretie rebierok počas grilovania.
  6. Položte rebierka na gril a grilujte ich približne 30 – 40 minút, pravidelne ich otočte a potrite marinádou. Použite zvyšnú marinádu na potretie rebierok počas grilovania.
  7. Keď sú rebierka pekne upečené a šťavnaté, odstráňte ich z grilu a nechajte ich chvíľu odpočinúť.
  8. Podávajte s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad s grilovanými zeleninovými špízmi alebo pečenými zemiakmi.

Dúfam, že si tieto recepty na marinované bravčové rebierka vychutnáte!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *