Na prípravu kuracích pŕs v remoske si najprv pripravíme potrebné ingrediencie:
– 4 kuracie prsia
– soľ
– čierny korenie
– mletá paprika
– cesnakový granulát
– olivový olej
Kuracie prsia v remoske
Postup:
1. Kuracie prsia si najprv dôkladne opláchneme a osušíme kuchynským utierkou.
2. Na malom tanieri si pripravíme zmes soľou, čiernym korením, mletou paprikou a cesnakovým granulátom. Túto zmes rovnomerne natreme na obidve strany kuracích prs.
3. Do remosky nalejeme trochu olivového oleja a necháme ju prehriať. Potom do nej položíme kuracie prsia a zatvoríme viečko.
4. Kuracie prsia pečieme v remoske na vysokú teplotu približne 20-25 minút, alebo kým nebude mäso pekne zlatisto hnedé a dokonale prepečené.
5. Hotové kuracie prsia môžeme podávať s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad so zemiakovou kašou, ryžou alebo zeleninovým šalátom.
Dobrú chuť!