Pečená poľovnícka pečienka

Tu je recept na pečenú poľovnícku pečienku:

Suroviny:

  • 1 kg bravčového mäsa na pečenie (najlepšie z plece)
  • 2 cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 mrkvy
  • 2 stonky zeleru
  • 200 ml červeného vína
  • 400 ml hovädzieho vývaru
  • 2 polievkové lyžice paradajkového pretlaku
  • 2 polievkové lyžice múky
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • olej na pečenie

 

Pečená poľovnícka pečienka

Postup:

  1. Mäso osolíme a okoreníme z oboch strán. V panvici rozohrejeme olej a opečieme mäso z každej strany, až kým nezískava zlatohnedú farbu. Potom vyberieme mäso a odložíme.
  2. Cibuľu olúpeme a nakrájame na tenké krúžky. Cesnak olúpeme a nakrájame na jemné plátky. Mrkvu a zeler umyjeme a nakrájame na malé kúsky.
  3. V tej istej panvici pridáme cibuľu a cesnak a orestujeme ich do mäkkosti. Potom pridáme mrkvu a zeler a restujeme ďalších pár minút.
  4. Pridajte paradajkový pretlak a múku do zeleniny a dôkladne premiešajte.
  5. Vráťte mäso do panvice a zalijte ho červeným vínom a hovädzím vývarom. Privarte zmes do varu, potom znížte teplotu a nechajte ju pod pokrievkou pomaly dusiť približne 1,5 hodiny, alebo kým mäso nie je mäkké a šťavnaté.
  6. Keď je pečienka hotová, vyberte ju z panvice a nechajte ju oddýchnuť pár minút pred krájaním. Vývar z panvice môžete zahustiť prípadne dochutiť podľa chuti.
  7. Pečenú poľovnícku pečienku podávajte s prílohou ako je napríklad knedľa, dusená šošovicou alebo zemiakové pyré.

Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 1 kg poľovníckej klobásy (môže byť aj z diviny)
  • 500 g bravčovej pečienky
  • 500 g hovädzej pečienky
  • 2 cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 200 g čerstvých húb (žampiony, hríby)
  • 2 mrkvy
  • 1 zeler (stonka)
  • 200 ml červeného vína
  • 200 ml vývaru (mäsového alebo zeleninového)
  • 2-3 bobkové listy
  • Soľ, čierne korenie, červená paprika podľa chuti
  • 2-3 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička tymiánu
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobu

Postup:

  1. Príprava surovín: Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno. Húb, mrkvu a zeler nakrájame na malé kocky.

  2. Opečenie pečienky: Na panvici rozohrejeme olivový olej. Pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak, osmažíme do zlatista. Na panvicu pridáme na kocky nakrájanú bravčovú a hovädziu pečienku. Smažíme, pokým nie je mäso pekne zhnednuté.

  3. Pridanie ďalších surovín: K už osmaženému mäsu pridáme nakrájané huby, mrkvu a zeler. Smažíme ďalších 5-7 minút, aby sa všetko dobre prepojilo.

  4. Dochutenie a podlievanie: Posypeme soľou, čiernym korením, červenou paprikou a tymiánom. Pridáme červené víno a necháme ho vyvariť. Následne podlievame vývarom a pridáme bobkové listy.

  5. Pečenie: Celú zmes preložíme do pekáča a na vrch poukladáme poľovnícku klobásu. Pekáč zakryjeme a pečieme v predhriatej rúre na 180 °C približne 1,5 hodiny. Po hodine môžeme odstrániť naho zakrytie, aby sa povrch jemne opiekol.

  6. Servírovanie: Po vychladnutí môžeme pokrmy nakrájať na porcie. Podávame s čerstvým chlebom alebo s prílohou podľa výberu (napr. zemiakmi alebo ryžou). Ozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *