Tu je recept na pečenú poľovnícku pečienku:
Suroviny:
- 1 kg bravčového mäsa na pečenie (najlepšie z plece)
- 2 cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 mrkvy
- 2 stonky zeleru
- 200 ml červeného vína
- 400 ml hovädzieho vývaru
- 2 polievkové lyžice paradajkového pretlaku
- 2 polievkové lyžice múky
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- olej na pečenie
Pečená poľovnícka pečienka
Postup:
- Mäso osolíme a okoreníme z oboch strán. V panvici rozohrejeme olej a opečieme mäso z každej strany, až kým nezískava zlatohnedú farbu. Potom vyberieme mäso a odložíme.
- Cibuľu olúpeme a nakrájame na tenké krúžky. Cesnak olúpeme a nakrájame na jemné plátky. Mrkvu a zeler umyjeme a nakrájame na malé kúsky.
- V tej istej panvici pridáme cibuľu a cesnak a orestujeme ich do mäkkosti. Potom pridáme mrkvu a zeler a restujeme ďalších pár minút.
- Pridajte paradajkový pretlak a múku do zeleniny a dôkladne premiešajte.
- Vráťte mäso do panvice a zalijte ho červeným vínom a hovädzím vývarom. Privarte zmes do varu, potom znížte teplotu a nechajte ju pod pokrievkou pomaly dusiť približne 1,5 hodiny, alebo kým mäso nie je mäkké a šťavnaté.
- Keď je pečienka hotová, vyberte ju z panvice a nechajte ju oddýchnuť pár minút pred krájaním. Vývar z panvice môžete zahustiť prípadne dochutiť podľa chuti.
- Pečenú poľovnícku pečienku podávajte s prílohou ako je napríklad knedľa, dusená šošovicou alebo zemiakové pyré.
Dobrú chuť!
2)
Ingrediencie:
- 1 kg poľovníckej klobásy (môže byť aj z diviny)
- 500 g bravčovej pečienky
- 500 g hovädzej pečienky
- 2 cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 200 g čerstvých húb (žampiony, hríby)
- 2 mrkvy
- 1 zeler (stonka)
- 200 ml červeného vína
- 200 ml vývaru (mäsového alebo zeleninového)
- 2-3 bobkové listy
- Soľ, čierne korenie, červená paprika podľa chuti
- 2-3 lyžice olivového oleja
- 1 lyžička tymiánu
- Čerstvá petržlenová vňať na ozdobu
Postup:
-
Príprava surovín: Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno. Húb, mrkvu a zeler nakrájame na malé kocky.
-
Opečenie pečienky: Na panvici rozohrejeme olivový olej. Pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak, osmažíme do zlatista. Na panvicu pridáme na kocky nakrájanú bravčovú a hovädziu pečienku. Smažíme, pokým nie je mäso pekne zhnednuté.
-
Pridanie ďalších surovín: K už osmaženému mäsu pridáme nakrájané huby, mrkvu a zeler. Smažíme ďalších 5-7 minút, aby sa všetko dobre prepojilo.
-
Dochutenie a podlievanie: Posypeme soľou, čiernym korením, červenou paprikou a tymiánom. Pridáme červené víno a necháme ho vyvariť. Následne podlievame vývarom a pridáme bobkové listy.
-
Pečenie: Celú zmes preložíme do pekáča a na vrch poukladáme poľovnícku klobásu. Pekáč zakryjeme a pečieme v predhriatej rúre na 180 °C približne 1,5 hodiny. Po hodine môžeme odstrániť naho zakrytie, aby sa povrch jemne opiekol.
-
Servírovanie: Po vychladnutí môžeme pokrmy nakrájať na porcie. Podávame s čerstvým chlebom alebo s prílohou podľa výberu (napr. zemiakmi alebo ryžou). Ozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!
Tento recept na poľovnícku pečienku vyzerá naozaj úžasne! Milujem kombináciu chutí a vôní, ktoré sa pri pečení uvoľnia. Určite to vyskúšam a určite to bude hit aj na našich rodinných stretnutiach!
Wow, tento recept je presne to, čo som hľadal! Poľovnícka pečienka s vínom znie veľmi lákavo. Som si istý, že moji priatelia budú nadšení. Ďakujem za zdieľanie takého skvelého receptu!
Pečená poľovnícka pečienka vyzerá fantasticky! Rád varím pre rodinu a tento recept ma inšpiroval. Myslím si, že sa všetkým bude páčiť. Určite skúsim pridať aj nejaké moje obľúbené koreniny!
Tento recept je jednoducho skvelý! Neviem sa dočkať, kedy ho vyskúšam. Chcem pripraviť niečo špeciálne pre moju rodinu a verím, že táto poľovnícka pečienka ich určite ohromí. Ďakujem za inšpiráciu!
Nuž, poľovnícka pečienka? To znie ako niečo úžasné! Som nadšený, že môžem vyskúšať nový recept. Pridám k tomu domáci chlieb a myslím, že večera bude dokonalá. Veľa šťastia pri varení všetkým!
Recept na poľovnícku pečienku je presne to pravé pre zimné večery! Kto by odolal takýmto lahodným pokrmom? Už sa teším na tú vôňu vo svojej kuchyni. Určite ho vyskúšam čoskoro!
‚Dobrú chuť‘ nemôže byť lepšie povedané ako pri tomto recepte! Všetky tie chutné ingrediencie znejú fantasticky a už teraz mám hlad len z toho pomyslenia. Vďaka za taký super nápad na jedlo!
‚Pečená poľovnícka pečienka‘? To je presne to, čo chcem uvariť pre svoju rodinu cez víkend! Je skvelé mať doma takéto jednoduché a chutné recepty. Teším sa na tú delikátne šťavnatú chuť.
‚Dobrú chuť!‘ s týmto pokrmom určite dostanem ocenenie od svojej manželky! Kombinácia mäsa so zeleninou a vínom je perfektná voľba pre víkendový obed. Ďakujem za skvelý tip!
Tento recept ma oslovil svojou jednoduchosťou a výnimočnými chuťami! Milujem variť a som nadšená, že môžem pridať niečo nové do svojho repertoára jedál. S radosťou ho pripravím už čoskoro.
Tento recept na poľovnícku pečienku vyzerá fantasticky! Milujem, keď sú pokrmy plné chutí a vôní. Určite ho vyskúšam a podám s knedľou. Dúfam, že mi to vyjde tak dobre ako na obrázku!
Wow, pečená poľovnícka pečienka je moja obľúbená! Rád experimentujem s rôznymi ingredienciami a tento recept ma inšpiruje. Ďakujem za zdieľanie, určite sa do toho pustím o víkende!
Tento recept ma úplne dostal! Poľovnícka pečienka je skvelá voľba na rodinné večere. Rád varím a teším sa na túto dobrotu. Určite pridám aj niečo svoje, aby to bolo ešte lepšie!
Neuveriteľne lákavý recept! Nemôžem sa dočkať, kedy si túto poľovnícku pečienku pripravím. S červeným vínom to musí byť pochúťka! Ďakujem za tipy, určite prídu vhod.
Pečená poľovnícka pečienka znie ako skvelý nápad na večeru! Milujem kombináciu mäsových chutí a zeleniny. Tento recept vyskúšam a verím, že sa podarí skvele. Už sa teším na výsledok!
Tento recept je presne to, čo potrebujem na chladné dni! Poľovnícka pečienka sa zdá byť veľmi chutná a výživná. Rád varím pre rodinu a tento pokrm bude určite hitom pri stole.
Kto by odolal takejto výbornej pečienke? Musí to voňať úžasne! Znie to ako perfektný spôsob, ako stráviť víkend s rodinou pri dobrom jedle. Ďakujem za inšpiráciu!
„Poľovnícka pečienka“ znie ako pravé jedlo pre gurmánov! Môžem si už predstaviť tú bohatú chuť a šťavnatosť mäsa. Tento recept rozhodne zaradím do svojej kuchárskej zbierky.
„Pečená poľovnícka pečienka“ je ideálny pokrm pre chladné večery! Vždy som hľadala niečo nové a toto vyzerá jednoducho dokonale. S knedlou by to malo byť fantastické!
„Dobrú chuť“ je presne to, čo každý potrebuje pred varením tejto úžasnej poľovníckej pečienky! Som nadšený z kombinácie ingrediencií a teším sa na prípravu s rodinou.