Tu je recept na pečenú poľovnícku pečienku:

Suroviny:

  • 1 kg bravčového mäsa na pečenie (najlepšie z plece)
  • 2 cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 mrkvy
  • 2 stonky zeleru
  • 200 ml červeného vína
  • 400 ml hovädzieho vývaru
  • 2 polievkové lyžice paradajkového pretlaku
  • 2 polievkové lyžice múky
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • olej na pečenie

 

Pečená poľovnícka pečienka

Postup:

  1. Mäso osolíme a okoreníme z oboch strán. V panvici rozohrejeme olej a opečieme mäso z každej strany, až kým nezískava zlatohnedú farbu. Potom vyberieme mäso a odložíme.
  2. Cibuľu olúpeme a nakrájame na tenké krúžky. Cesnak olúpeme a nakrájame na jemné plátky. Mrkvu a zeler umyjeme a nakrájame na malé kúsky.
  3. V tej istej panvici pridáme cibuľu a cesnak a orestujeme ich do mäkkosti. Potom pridáme mrkvu a zeler a restujeme ďalších pár minút.
  4. Pridajte paradajkový pretlak a múku do zeleniny a dôkladne premiešajte.
  5. Vráťte mäso do panvice a zalijte ho červeným vínom a hovädzím vývarom. Privarte zmes do varu, potom znížte teplotu a nechajte ju pod pokrievkou pomaly dusiť približne 1,5 hodiny, alebo kým mäso nie je mäkké a šťavnaté.
  6. Keď je pečienka hotová, vyberte ju z panvice a nechajte ju oddýchnuť pár minút pred krájaním. Vývar z panvice môžete zahustiť prípadne dochutiť podľa chuti.
  7. Pečenú poľovnícku pečienku podávajte s prílohou ako je napríklad knedľa, dusená šošovicou alebo zemiakové pyré.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *