Recept 1: Kuracie prsia plnené hermelínom a špenátom
Ingrediencie:
- 4 ks kuracích prsníkov
- 200 g hermelínu
- 150 g čerstvého špenátu
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľa
- 2 lyžice olivového oleja
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- 100 g strúhaného syra (napríklad parmezán)
- Čerstvé bylinky (petržlen alebo bazalka) na ozdobu
Postup:
- Na začiatku si pripravíme špenátovú náplň. Na panvici rozohrejeme olivový olej a pridáme na drobno nakrájanú cibuľu. Opekáme ju do sklovita, potom pridáme prelisovaný cesnak a krátko orestujeme.
- Do panvice pridáme čerstvý špenát a dusíme, kým nezvädne. Pridáme soľ, čierne korenie a citrónovú šťavu. Dôkladne premiešame a odstavíme z ohňa, necháme mierne vychladnúť.
- Zatiaľ si pripravíme kuracie prsia. Umyté a osušené prsia prešpikujeme (alebo rozkrojíme tak, aby sme vytvorili vrecko) a naplníme ich špenátovou zmesou. Do každého vrecka vložíme aj kúsok hermelínu.
- Prsia uzavrieme pomocou špáradiel alebo potravinárskej nite. Na panvici ich opekáme na strednom ohni z oboch strán, kým nie sú zlato-hnedé. Potom pridať strúhaný syr na vrch a zakryjeme pokrievkou, aby sa syr roztopil.
- Podávame s čerstvým chlebom alebo šalátom a ozdobíme čerstvými bylinkami.
Recept 2: Grilované kuracie prsia s bylinkovým hermelínom
Ingrediencie:
- 4 ks kuracích prsníkov
- 1 kúsok hermelínu
- 3 lyžice bylinkového nátierkového syra
- 1 lyžica horčice
- 1 lyžica medu
- 3 lyžice sójovej omáčky
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 2 lyžice olivového oleja
- Zelenina na grilovanie (paprika, cuketa, baklažán)
Postup:
- V miske zmiešame olivový olej, horčicu, med a sójovú omáčku. Pridáme soľ a čierne korenie. Marinádu dobre premiešame.
- Kuracie prsia dáme do marinády a necháme ich marinovať minimálne 30 minút, ideálne však 2 hodiny v chladničke.
- Zatiaľ si pripravíme bylinkový hermelín. Hermelín rozkrájame na polovicu a natrieme naň bylinkový nátierkový syr. Späť spojíme a mierne zatlačíme.
- Po marináde grilujeme kuracie prsia na rozpálenom grile asi 6-8 minút z každej strany, až sú dobre prepečené.
- Na grile môžeme súčasne opiecť aj zeleninu. Podávame kuracie prsia s bylinkovým hermelínom a grilovanou zeleninou, všetko posypané čerstvými bylinkami.
Recept 3: Kuracie prsia na smotane s hermelínom a hrachom
Ingrediencie:
- 500 g kuracích prsníkov
- 150 g hermelínu
- 250 ml smotany na varenie
- 200 g zeleného hrachu (môže byť aj mrazený)
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice olivového oleja
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1 lyžica paprika sladkej
- Čerstvá petržlenová vňať na ozdobu
Postup:
- Na panvici rozohrejeme olivový olej a pridáme najskôr nakrájanú cibuľu, ktorú opekáme do sklovita. Pridáme prelisovaný cesnak a orestujeme.
- Kuracie prsia nakrájame na kocky, osolíme a okoreníme. Pridáme ich na panvicu, posypeme sladkou paprikou a krátko orestujeme, kým nezhnednú.
- Potom pridáme zelený hrach a smotanu na varenie. Dobre premiešame a varíme na miernom ohni asi 10 minút, dokým sa všetko prepojí a kuracie mäso nebude mäkké.
- Na záver vmiešame na kocky nakrájaný hermelín a počkáme, kým sa syr roztopí a zjemní omáčku.
- Podávame s čerstvým chlebom alebo ryžou a ozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou.
Tieto tri recepty na kuracie prsia s hermelínom sú rozmanité a ponúkajú rôzne prístupy k tejto výnimočnej kombinácii. Každý z nich vyniká svojou chuťou a jedinečností, a určite potešia nie len vášich blízkych, ale aj vášich hostí. Dobrú chuť!
,
Potrebujeme:
– 4 kuracie prsia
– 200g hermelínu
– soľ, čierne korenie, olej
Kuracie prsia s hermelínom
Postup:
1. Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na tenké plátky.
2. Na každý plátok kuracích prsí nakladáme kus hermelínu a zavineme do rolád.
3. Roládky osolíme a okoreníme podľa chuti.
4. Na panvici rozohrejeme olej a na ňom opečieme roládky z oboch strán, kým nezískajú zlatohnedú farbu a nebudú hotové.
5. Hotové roládky podávame s prílohou podľa vlastného výberu.
Dobrú chuť!