Potrebujeme:

– 4 kuracie prsia
– 2 lyžice olivového oleja
– 2 lyžice masla
– soľ a čierne korenie podľa chuti
– 2 strúčiky cesnaku, nasekané
– 1 cibuľa, nakrájaná na drobné kocky
– 1 plechovka paradajok
– 1 lyžička rasce
– 1 lyžička cesnaku v prášku
– 1 lyžička mletého koriandra
– 1 lyžička mletého kurkumy
– 1 lyžička mletého kardamónu

 

Kuracie prsia v jánskom skle

Postup:

1. Vykostené kuracie prsia osušte a osolte a okoren’ž podľa chuti.
2. Na panvici zohrejte olej a maslo.
3. Prsia opečte z oboch strán do zlatista. Vyberte ich a položte na tanier.
4. Do zvyšného oleja a masla v panvici pridajte cesnak a cibuľu a orestujte dozlatista.
5. Pridajte paradajky, rasce, cesnak v prášku, koriander, kurkumu a kardamón. Osolte a okoren’ž podľa chuti.
6. Nalejte prsia späť do panvice a dus’žte na nízkej teplote asi 20 – 30 minút, kým kuracie prsia nie sú mäkké a šťavnaté.
7. Podávajte s ryžou alebo cestovinou. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *