Dusená krkovička so zemiakovou kašou

Ak chcete pripraviť dusenú krkovičku so zemiakovou kašou, postupujte nasledovne:

  1. Najprv si pripravte ingrediencie:
    • 4 kusy duseného bravčového krku (približne 200 g každý)
    • 800 g zemiakov
    • 1 cibuľa
    • 2 strúčiky cesnaku
    • 2 lyžice oleja
    • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

 

Dusená krkovička so zemiakovou kašou

  1. Zemiaky očistite a nakrájajte na menšie kúsky. Cibuľu a cesnak ošúpeme a nasekáme na jemné kúsky.
  2. V hrnci si zohrejte olej a orestujte cibuľu a cesnak, kým nebudú mäkké a zľahka zlatisté.
  3. Pridajte dusený krk do hrnca a opečte ho z každej strany, až kým nezíska peknú hnedej farby.
  4. Pridajte do hrnca zemiaky, soľ a mleté čierne korenie. Premiešajte, aby sa všetky zložky spojili.
  5. Znížte teplotu na stredne nízku a podlejte vodu alebo vývar tak, aby zemiaky boli zatopené.
  6. Zakryte hrniec a nechajte dusené jedlo variť približne 30-40 minút, kým sa zemiaky zmäknú.
  7. Občas premiešajte, aby sa jedlo neprichytilo na dno hrnca a pridajte vodu alebo vývar, ak sa jedlo príliš rýchlo varí.
  8. Keď je krkovička mäkká a zemiaky sú uvarené, jedlo je hotové.
  9. Podávajte dusenú krkovičku so zemiakovou kašou ako hlavné jedlo. Môžete pridať prílohu ako zeleninu alebo šalát podľa chuti.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *