Bravčová krkovička zapečená s hubami 

Tu máte recept na zapečenú bravčovú krkovičku s hubami:

Suroviny:

  • 500 gramov bravčovej krkovičky
  • 200 gramov hub (napríklad šampiňóny, dubáky)
  • 1 veľká cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 250 ml smotany na varenie
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • olivový olej na smaženie

 

Bravčová krkovička zapečená s hubami 

Postup:

  1. Bravčovú krkovičku umyte a dobre osušte kuchynským papierom. Opláchnite a nakrájajte na tenké plátky.
  2. Cibuľu a cesnak očistite a nadrobno nakrájajte. Huby očistite a nakrájajte na plátky.
  3. Na panvici s olivovým olejom orestujte cibuľu a cesnak dozlatista. Pridajte plátky bravčovej krkovičky a dusíme ich spolu približne 5 minút, kým mäso nie je dobre prepečené.
  4. Pridajte nakrájané huby a smažte ich na panvici, až kým nevypustia vodu. Potom pridajte smotanu na varenie a za stáleho miešania nechajte zmes povariť ešte približne 5 minút.
  5. Ochutnajte soľou a korením podľa chuti.
  6. Preložte zmes do pekáča a dajte ho zapiecť do predhriatej rúry na 180 °C po dobu približne 20 minút, kým sa povrch nezhnedne a nezhustne.
  7. Podávajte horúce s dusenou ryžou alebo zemiakovou kašou a čerstvou zeleninou.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *