Tu máte recept na zapečenú bravčovú krkovičku s hubami:
Suroviny:
- 500 gramov bravčovej krkovičky
- 200 gramov hub (napríklad šampiňóny, dubáky)
- 1 veľká cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 250 ml smotany na varenie
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- olivový olej na smaženie
Bravčová krkovička zapečená s hubami
Postup:
- Bravčovú krkovičku umyte a dobre osušte kuchynským papierom. Opláchnite a nakrájajte na tenké plátky.
- Cibuľu a cesnak očistite a nadrobno nakrájajte. Huby očistite a nakrájajte na plátky.
- Na panvici s olivovým olejom orestujte cibuľu a cesnak dozlatista. Pridajte plátky bravčovej krkovičky a dusíme ich spolu približne 5 minút, kým mäso nie je dobre prepečené.
- Pridajte nakrájané huby a smažte ich na panvici, až kým nevypustia vodu. Potom pridajte smotanu na varenie a za stáleho miešania nechajte zmes povariť ešte približne 5 minút.
- Ochutnajte soľou a korením podľa chuti.
- Preložte zmes do pekáča a dajte ho zapiecť do predhriatej rúry na 180 °C po dobu približne 20 minút, kým sa povrch nezhnedne a nezhustne.
- Podávajte horúce s dusenou ryžou alebo zemiakovou kašou a čerstvou zeleninou.
Dobrú chuť!