Opekaná bravčová krkovička s višňovou omáčkou

Recept: Opekaná bravčová krkovička s višňovou omáčkou.

Suroviny:

  • 4 kúsky bravčovej krkovičky
  • 1 cibuľa, nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 pohár višní, očistene a zbavené pecky
  • 1 pohár vývaru
  • 2 lyžice medu
  • 1 lyžica horčice
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • olej na pečenie

 

Opekaná bravčová krkovička s višňovou omáčkou

Postup:

  1. Na panvici rozohrejte olej a opečte krkovičky z oboch strán, až sa zlatisté. Potom ich preneste na tanier a zakryte, aby zatiaľ zostali teplé.
  2. Do tej istej panvice pridajte cibuľu a cesnak a restujte ich, kým nezmäknú.
  3. Pridajte višne a vývar a nechajte variť, kým sa višne zmäknú.
  4. Mixérom alebo ponorným mixérom rozmixujte omáčku na hladkú konzistenciu.
  5. Vráťte omáčku na panvicu a pridajte med, horčicu, soľ a korenie. Premiešajte dohromady a nechajte povariť niekoľko minút, aby sa chute spojili.
  6. Vráťte krkovičky na panvicu a nechajte ich prejsť omáčkou. Dusťte ich ešte pár minút, aby sa dobre prepojili s omáčkou.
  7. Podávajte horúce s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad dusenými zemiakmi a zeleninovým šalátom.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *