Potrebujeme:

– 500g mletého mäsa (hovädzie, bravčové alebo kuracie)
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 vajce
– 2 lyžice strúhanky
– soľ a korenie podľa chuti
– olej na smaženie

 

Plnka do mäsa

Postup:

1. Cibuľu a cesnak jemne nakrájame a orestujeme na oleji do zlatista.
2. Mleté mäso dáme do misy, pridáme orestovanú cibuľu a cesnak, vajce a strúhanku.
3. Pridáme soľ a korenie podľa chuti a dôkladne premiešame, aby sa všetky ingrediencie spojili.
4. Z mäsovej zmesi tvarujeme menšie guľôčky alebo placky.
5. Na panvici rozohrejeme olej a plnky z masa prudko opekáme z oboch strán, aby sa vytvorila pekná kôrka.
6. Po opečení plnky do mäsa môžeme ešte ešte ešte napiecť v rúre asi 10-15 minút na teplote 180 °C.

Podávame s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad s opekanými zemiakmi, ryžou, alebo ako súčasť sendviču. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *