Krkovička bravčová vykostená recept

Tu je recept na vykostenú krkovičku bravčovú:

Suroviny:

  • 1 kg krkovičky bravčovej (vykostená, ale ponechaná ako celok)
  • 4 strúčiky cesnaku (jemne nakrájané)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžica mletej sladkej papriky
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

 

Krkovička bravčová vykostená recept

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 180 stupňov Celzia.
  2. Zmiešajte olivový olej, nakrájaný cesnak, mletú sladkú papriku, soľ a čierne korenie v miske.
  3. Krkovičku dobre osušte papierovým utierkou a natriete ju pripravenou marinádou z olijového oleja a cesnaku. Nechajte marinovať minimálne 30 minút, aby sa chute dobre prenikli do mäsa.
  4. Vykostenú krkovičku umiestnite na pekáč a zapečte v predhriatej rúre približne 1,5 hodiny, alebo kým nie je mäso mäkké a šťavnaté.
  5. Po upečení nechajte vykostenú krkovičku chvíľu odpočinúť, potom ju nakrájajte na tenké plátky a podávajte.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *