Bravčová pečeň v pikantnej paradajkovej omáčke

Tu je recept na bravčovú pečeň v pikantnej paradajkovej omáčke:

Suroviny:

  • 500 g bravčovej pečene (nakrájanej na tenké plátky)
  • 1 cibuľa (nasekaná)
  • 2 strúčiky cesnaku (nasekané)
  • 1 červená paprika (nakrájaná na kocky)
  • 3 lyžice paradajkového pretlaku
  • 1 lyžička mletej sladkej papriky
  • 1/2 lyžičky mletej pálenej papriky (alebo podľa chuti)
  • Sójová omáčka (na dochutenie)
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Olej na smaženie

 

Bravčová pečeň v pikantnej paradajkovej omáčke

Postup:

  1. V panvici rozohrejte trochu oleja a orestujte cibuľu a cesnak, kým nebudú zlatisté.
  2. Pridajte nakrájanú papriku a orestujte ju, kým nebude mäkká.
  3. Potom pridajte bravčovú pečeň a smažte ju, kým nebude dobre prepečená.
  4. Primiešajte mletú sladkú a pálenu papriku a paradajkový pretlak. Dobre premiešajte.
  5. Ochutnajte omáčku so soľou, korením a prípadne dochuťte sojovou omáčkou, ak je to potrebné.
  6. Podávajte s prílohou podľa vlastnej chuti, napríklad s ryžou alebo zemiakovou kašou.

Dobrú chuť!

 

2)

Suroviny:

  • 500 g bravčovej pečene
  • 2 stredné cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 400 g paradajkového pretlaku (alebo konzerve drvených paradajok)
  • 1-2 čili papričky (podľa chuti)
  • 1 čajová lyžička papriky (sladkej alebo pálivej, podľa preferencie)
  • 1 čajová lyžička sušeného oregana
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 3-4 polievkové lyžice olivového oleja
  • 150 ml vývaru alebo vody
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobu (voliteľné)

Postup:

  1. Príprava pečene: Bravčovú pečeň dôkladne umyte a osušte. Orezajte všetky sivé blany a priečky (ak sú prítomné). Následne ju nakrájajte na plátky hrubé asi 1-2 cm.

  2. Cibuľa a cesnak: Na panvici zahrejte olivový olej a pridajte na jemno nakrájanú cibuľu. Smažte ju na strednom ohni, kým nebude sklovitá a zlatistá. Pridajte na jemno nasekaný cesnak a krátko restujte, kým nezačne voňať.

  3. Príprava omáčky: K cibuli a cesnaku pridajte paradajkový pretlak, na jemno nasekané čili papričky, papriku a oregano. Všetko dôkladne premiešajte a nechajte variť na miernom ohni asi 5 minút, aby sa chute spojili.

  4. Pridanie pečene: Do omáčky pridajte plátky pečene, soľ a korenie podľa chuti. Zalejte vývarom alebo vodou a nechajte dusiť na miernom ohni asi 15-20 minút, kým pečeň nie je úplne prepečená a zmäkne. Počas dusenia občas premiešajte, aby sa omáčka nepripálila.

  5. Podávanie: Po doplečení ochutnajte a prípadne dosoľte. Podávajte s obľúbenou prílohou, ako sú varené zemiaky, ryža alebo čerstvý chlieb. Na tanieri môžete jedlo ozdobiť nakrájanou čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *