Ak chcete pripraviť granadír, potrebujete nasledujúce ingrediencie:

  • 4 veľké zemiaky
  • 1 cibuľa
  • 100 g slaniny
  • 2 vajcia
  • 4 lyžice múky
  • soľ a korenie na dochutenie
  • olej na smaženie

 

Ako pripraviť granadír?

Postup:

  1. Zemiaky ošúpeme a nastrúhame na strúhadle. Môžete použiť hrubý alebo jemný výstrižok, podľa preferencie.
  2. Cibuľu nakrájame na jemné kúsky a slaninu na drobné kocky.
  3. V hrnci rozohrejeme olej a orestujeme cibuľu do zmäknutia, pridáme slaninu a opečieme ju do zlatista.
  4. Potom pridáme zemiaky a dusíme ich na strednom ohni, občas premiešame, až kým sa zemiaky neuvária a neprejdu do mäkuča.
  5. Zmiešame vaječné žĺtky so šľahačkou múkou, soľou a korením.
  6. Do vychladnutých zemiakov pridáme túto zmes a dobre premiešame.
  7. Bielky vyšľaháme do tuha a opatrne ich vmiešame do zemiakového cesta.
  8. Rozohrejeme olej v panvici a lyžičkou naberieme cesto a opatrne ho vložíme do panvice, vytvarujte menšie placky.
  9. Smažíme granadíry na oboch stranách, kým nebudú zlatisté a kým sa neukrojia.
  10. Hotové granadíry necháme odkvapkať na papierovom uteráku, aby sme zbavili prebytočného oleja.

Môžete ich podávať ako samostatné jedlo, prílohu alebo s omáčkou. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *