Zemiakové placky s mäsom

Zemiakové placky s mäsom sú veľmi chutné jedlo, ktoré si môžete jednoducho pripraviť doma. Tu je jednoduchý recept:

Ingrediencie:

  • assistant500 g zemiakov
  • 200 g mletej hovädzej alebo bravčovej mašti
  • 1 cibuľa, jemne nasekaná
  • 2 vajcia
  • 3 polievkové lyžice múky
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Rastlinný olej na vyprážanie

 

Zemiakové placky s mäsom

Postup:

  1. Zemiaky umyte a olúpte. Nastrúhajte ich na jemnom strúhadle a dôkladne ich vymačkajte, aby sa odstránila nadbytočná tekutina.
  2. Do mixovacej misky pridajte nastrúhané zemiaky, nasekanú cibuľu, mleté mäso, vajcia, múku, soľ a korenie. Všetko dôkladne premiešajte, kým nevznikne homogénna zmes.
  3. Rozohrejte rastlinný olej na stredne veľkej panvici.
  4. Do panvice dávajte lyžičkou menšie porcie cesta a formujte ich na placky hrubé približne 1 cm.
  5. Placky opražte zo všetkých strán, kým nebudú zlatisté a pevné. Môžete ich pritom pritlačiť vidličkou, aby sa dobre spekli.
  6. Hotové zemiakové placky nechajte odkvapkať na kuchynskej papieri a podávajte ich ešte teplé. K nim môžete podávať kyslú smotanu alebo čerstvú zeleninu.

Dúfam, že vám tieto zemiakové placky s mäsom chutia! Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

Na zemiakové placky:

  • 600 g zemiakov
  • 1 cibuľa
  • 1 vajce
  • 100 g hladkej múky
  • 1 čajová lyžička soli
  • Mleté čierne korenie podľa chuti
  • Olej na vyprážanie

Na mäsovú náplň:

  • 300 g mletého mäsa (bravčového alebo hovädzieho)
  • 1 cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 čajová lyžička paprika (sladká alebo údená)
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • 1 lyžica oleja

Postup:

  1. Príprava zemiakov:

    • Zemiaky ošúpeme a nastrúhame na jemnom strúhadle. (Môžete ich aj uvariť a potom rozpučiť, ale nastrúhané sú tradičnejšie.)
    • Cibuľu jemne nakrájame a pridáme k nastrúhaným zemiakom.
    • V miske zmiešame nastrúhané zemiaky s vajcom, hladkou múkou, soľou, mletým čiernym korením a dobre premiešame.
  2. Príprava mäsovej náplne:

    • Na panvici zahrejeme olej a pridáme jemne nakrájanú cibuľu a cesnak. Restujeme do zlatista.
    • Pridáme mleté mäso a orestujeme, kým nie je prepečené.
    • Ochutíme paprikou, soľou a korením. Dobre premiešame a necháme trochu vychladnúť.
  3. Vytvorenie plniek:

    • Na stredne rozohriatu panvicu s olejom naberáme zemiakovú zmes lyžicou a vytvoríme placku.
    • Do stredu placky dáme lyžicu mäsovej náplne a zemiakovú zmes okolo plnky zabalíme tak, aby sme vytvorili tvar placky.
    • Pečieme na oboch stranách, kým sú pekné zlatisté a chrumkavé.
  4. Podávanie:

    • Hotové placky kladiete na papierovú utierku, aby sa odsali prebytočný olej.
    • Podávame teplé, môžete ich servírovať s kyslou smotanou alebo jogurtom.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *